Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Dreptate pentru o româncă care a fost arsă de vie și ucisă de soț
WhatsApp
Gurean Benomi, în vârstă de 58 de ani, românul care şi-a ucis soţia, în Italia, dându-i foc, a fost condamnat definitiv de judecători.

Potrivit corrierediarezzo.corr.it, românul a fost condamnat la 14 ani de închisoare cu executare după ce în anul 2014 a stropit-o cu alcool și i-a dat foc soției lui, Maria Marin, în vârstă de 49 de ani. 

Totul a avut loc pe data de 11 septembrie, atunci când Gurean Benomi a stropit-o cu alcool pe Maria Marin și apoi i-a dat foc cu o brichetă, într-un cort pe care cei doi îl împărțeau pe o stradă din orașul Arezzo.

Românca a luat foc imediat, însă a reușit să se refugieze într-un bar, unde barmanul a stins focul și a sunat la salvare. În ciuda eforturilor medicilor, Maria a murit după aproximativ o lună de agonie pe un pat de spital din Genova.

 

Curtea de Apel din Florența a decis să schimbe încadrarea juridică

 

În 2015, Benomi a fost condamnat de un tribunal din Arezzo la 14 ani de închisoare, pentru omor voluntar, din cauza însă urma să ispășească numai o treime din pedeapsă.

S-a făcut apel, iar, în 2016, Curtea de Apel din Florența a decis să schimbe încadrarea juridică, din omor voluntar în omor involuntar, sentința de această dată fiind de 10 ani de închisoare.

Însă, fiul Mariei nu a acceptat această sentință pe care a atacat-o cu ajutorul unui avocat, Domenico Nucci.

După ce și-a susținut cauza, Curtea Supremă a decis că Gurean Benomi trebuie să fie rejudecat la Curtea de Apel din Florența, considerând că criminalul a dat dovadă de intenție de omucidere atunci când a aruncat cu alcool pe victimă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel