Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Doi români prinși cu EXPLOZIBIL identic cu cel folosit în atentatele TERORISTE de la Londra și Paris
WhatsApp
Doi cetățeni români au fost arestați în Italia, după ce polițiștii au găsit în posesia lor 300 de grame de explozibil identic cu cel folosit în atacuri teroriste. 

Marcel Lucaci Pavel și Iosif Marius Mischian, ambii rezidenți la Pianiga (Veneto), au fost arestați la Padova, după ce au fost prinși cu 300 de grame de triperoxid de triacetonă, substanța explozibilă folosită în atentatele teroriste de la Londra și Paris.

Potrivit publicației Il Mattino din Padova, operațiunea carabinierilor s-a desfășurat în urma unei anchete coordonată de Procuratura Republicii și care a vizat combaterea încălcărilor regimului privind armele și substanțele explozive.

Românii fabricau explozibilul

 

Potrivit unui comunicatul al autorităților, Marcel Lucaci Pavel (36 de ani) a fost depistat de carabinieri sâmbătă, 17 octombrie, cu un pachet care conținea substanță explozivă, în grădina unei vile în renovare din Vigonza. Românul deținea aproximativ 300 de grame de triperoxid de triacetonă (TATP), care a fost ulterior distrusă de echipa de pirotehniști a carabinierilor.

În urma percheziției vilei, agenții au găsit diverse materiale folosite la fabricarea explozivului, precum și câteva cabluri electrice.

La scurt timp, și celălalt român, Iosif Marius Mischian (36 de ani), a fost arestat sub suspiciunea de complicitate la infracțiune. 

Oamenii legii au mers apoi la domiciliul celor doi suspecți din Pianiga, unde au găsit dovezi utile anchetei, cum ar fi carduri de credit, telefoane mobile și alte materiale informatice.

Cei doi români au fost transportați la închisoare, iar ancheta va continua. Ambii au mai fost condamnați în Italia pentru furturi.

romani italia explozibili

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel