Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Copil român, aruncat în fața trenului de doi adolescenți. Mama băiatului: „Am leșinat. Cer dreptate pentru fiul meu. Ar fi putut muri“ (VIDEO)
WhatsApp
Un adolescent român de 14 ani a fost împins sub tren în gara Seregno de alți doi adolescenți. Motivul: niște mesaje trimie unei fete. Când a aflat ce a pățit fiul ei, mama acestuia a leșinat.

Nu au vrut să-i fure un hanorac, ci să-l pedepsească pentru că a îndrăznit să trimită SMS-uri unei fete. Acesta a fost motivul ce a stat la baza incidentului care a avut loc miercuri după-amiază devreme în stația Seregno (Monza), unde un băiat de 15 ani de origine română, din Brianza, a fost împins sub un tren de doi colegi. A fost aproape o tragedie, doar pentru că trenul se deplasa cu viteză redusă în acel moment.

Vedeți AICI imaginile video surprinse pe peron, chiar în momentul impactului. Atenție, imagini care vă pot afecta emoțional.

Italia. Copil român, aruncat în fața trenului de doi adolescenți, în Italia

 

Tânărul a lovit trenul în mișcare cu rucsacul său și a fost târât pe o porțiune, lovindu-se violent cu capul de un vagon, apoi a fost prins miraculos între peron și roțile vagonului. Salvat imediat, el a fost transportat într-un cod galben la spitalul San Gerardo din Monza, unde se află sub observație, dar nu îi este pusă viața în pericol, cu răni la gât și la gleznă. Cei doi presupuși autori, un tânăr de 14 ani și unul de 15 ani, au fost arestați și plasați în închisoarea pentru minori din Torino sub acuzația de tentativă de omor și tentativă de jaf.

Pentru magistrați, a fost o "adevărată expediție punitivă" pentru un mesaj de prea multe ori trimis unei tinere. Miercuri, tânărul de 15 ani se întorcea acasă cu un prieten după ce ieșise de la școală. Pe peronul de la peronul 1 al gării Seregno, acesta ar fi fost înconjurat de un grup de tineri, care mai întâi l-au amenințat și apoi l-au atacat. În timpul disputei, aceștia ar fi încercat să-i ia un hanorac de firmă.

"O adevărată expediție punitivă" pentru niște mesaje trimise unei fete

 

Dar adevăratul scop, după cum au constatat ulterior anchetatorii, nu era acesta. Cei doi au vrut să-l facă să plătească pentru lipsa de respect. De aceea, au continuat să-l lovească până când tânărul a reușit să scape pe peronul de la peronul 2, în timp ce aștepta trenul pentru a pleca spre casă, unde agresorii l-au ajuns din urmă și unul dintre ei l-a împins spre șine chiar în momentul în care trecea un tren, de care adolescentul s-a lovit violent la cap, evitând în mod miraculos consecințe mai tragice. El a scăpat cu o sutură extensivă la ceafă și cu o probabilă fractură de gleznă.

Cei doi tineri au fugit și au fost prinși ulterior de anchetatori. Unul dintre cei doi se afla încă în Seregno, în apropiere de gară, în timp ce celălalt a fost depistat de oamenii de la Brigada Mobilă, care nu l-au găsit acasă, la stația de carabinieri unde fusese însoțit de bunica sa.

Polițiștii au ajuns la arestarea celor doi tineri datorită declarațiilor numeroșilor martori prezenți și a imaginilor camerelor de supraveghere video ale gării, care au surprins și scena îmbrâncelii. Un factor decisiv în identificarea celor doi bărbați a fost analiza rețelelor de socializare, din care a reieșit că unul dintre agresori își schimbase deja hainele pe care le purta în momentul atacului pentru a deturna ancheta.

Mama băiatului: „Am leșinat. Cer dreptate pentru fiul meu. Ar fi putut muri“ 

 

"Fiul meu, în vârstă de numai 14 ani, a riscat să moară", explică mama de origine română, în vârstă de 41 de ani, a băiatului împins sub tren în gara din Seregno. "Dar vă dați seama? Tipul acela din Seregno - pe care băiatul nu-l cunoaște - trimitea mesaje de amenințare de două zile pentru că o fată l-a părăsit și era prietenă cu fiul meu de câteva zile. Când nu m-a sunat la ieșirea de la școală, m-am îngrijorat. Apoi a răspuns. Era ora 14.00 și împreună cu colegul său de clasă se îndrepta spre gară. 'Mamă, nu-ți face griji, te sun mai târziu', mi-a spus el, a continuat femeia. 'Mi-am dat seama că ceva nu era în regulă. La ora 15.30 nu ajunsese încă acasă. Nu răspundea la telefonul mobil: eram disperată".

Femeia avea lacrimi în ochi: "Au sunat la ușă, erau carabinierii: "Doamnă, fiul dumneavoastră a fost împins sub un tren. Trebuie să vii cu noi". Am strigat: "Ce s-a întâmplat? Unde este fiul meu?" Au fost foarte amabili. M-au liniștit spunându-mi că se află în camera de urgență a spitalului San Gerardo din Monza și că viața lui nu este în pericol. Eram, totuși, agitată, așa cum ar fi fost orice mamă.

Tânărul, rănit, și-a pierdut memoria timp de câteva ore

 

Când am ajuns la camera de urgență, un medic s-a apropiat de mine și m-a întrebat: "Doamnă, sunteți mama băiatului care a fost împins sub tren? Am leșinat. Apoi l-am văzut, băiatul meu. Și-a pierdut memoria timp de câteva ore. Cel puțin zece copci i-au fost puse în ceafă. Nu-și poate mișca piciorul drept, cel care a fost târât de tren. E plin de vânătăi și zgârieturi. Nu poate merge. Spre dimineață l-am dus acasă. Nu se poate mișca. Are un prognostic de două luni și va trebui să facă din nou o tomografie".

"Cer dreptate pentru fiul meu. Ar fi putut muri. Și pentru ce? Pentru un invadator de 14 ani care este gelos pe copilul meu? Sper ca poliția să-i țină pe cei doi băieți în închisoare. Mi-au spus că au fost doi, dar cel din Desio a fost cel care l-a împins, pentru că era gelos pe fiul meu. Nicio mamă nu ar trebui să treacă prin ceea ce simt eu".

Polițiștii au reconstituit atacul. Ar fi fost o veritabilă expediție punitivă împotriva tânărului vinovat doar de trimiterea de SMS-uri unei "fete contestatare".

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel