Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Bandă de hoți români, prinsă de poliție: șase persoane trimise în judecată
WhatsApp
O bandă de hoți, majoritatea de naționalitate români a fost desființată, după ce a dat mai multe lovituri la afacerile locale. O parte dintre persoane a fost trimisă în judecată, iar restul sunt căutate încă.
Italia. Bandă de hoți români, prinsă de poliție: șase persoane trimise în judecată

Majoritatea inculpaților de la acea vreme locuiau în Catania. S-au mutat în diferite părți ale Siciliei și apoi au lovit.

Aceștia sunt acuzați de mai multe spargeri, comise în societăți comerciale din zona industrială, dar și în zonele Enimed. Au fost luate materiale și echipamente de lucru.

 

Bandă de români, prinsă de poliție. Ancheta continuă

 

Potrivit anchetatorilor, aceasta era o bandă organizată, formată aproape exclusiv din cetățeni români. Șase dintre ei sunt judecați, iar doisprezece sunt dați dispăruți.

De asemenea, unul dintre ofițerii de poliție care se ocupă de anchetă a fost audiat în sala de judecată în fața instanței penale. El a răspuns la întrebările procurorului Mario Calabrese, confirmând că inculpații au fost monitorizați prin analiza înregistrărilor telefonice. Au existat interceptări telefonice pentru a confirma acuzațiile.

Unul dintre avocații apărării, avocatul Paolo Testa, a pus o serie de întrebări pentru a evalua modul în care polițiștii i-au găsit. Se pare că bunurile furate, inclusiv cupru, au fost apoi plasate într-un centru specializat din zona Catania, conform presei străine.

 

Vezi și

 

Jaf armat în Italia. Poliția suspectează o bandă de români. Bunurile furate ar putea valora un milion de euro

 

Anchetatorii au reconstituit momentele jafului de la vila și afacerea familiei Cianchi. Prada ar putea fi de aproape un milion de euro, iar banda se presupune că ar fi formată din români. 

O grupare de infractori formată din cel puțin șase bandiți, probabil de origine română, a atacat mai întâi o vilă din Ruscello, Italia și apoi sediul companiei Diamond Import din Via Marco Perennio.

Jaful a fost comis de o bandă care, probabil, știa foarte bine că familia respectivă deține una dintre cele mai importante companii din sectorul pietrelor prețioase.

Au furat atât de mult încât paguba, care încă nu a fost cuantificată cu exactitate, ar putea fi de la câteva sute de mii de euro până la aproape un milion: prețul unui diamant de 0,2 grame poate varia între 10 mii și 20 de mii de euro, în funcție de claritate.

Continuă știrea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel