Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. BADANTE cu documente false ROMÂNEȘTI. Autoritățile pun cetățenii în alertă
WhatsApp
Alessandro Iacovelli, comandantul companiei de carabinieri din Carpi, provincia Modena din Emilia Romagna trage un semnal de alarmă către familiile italiene pentru a controla cu atenție documentele oamenilor pe care îi angajează ca să aibă grijă de bătrânii lor.

Potrivit temponews.it, aceștia pretind că sunt cetățeni români printr-un document fals pentru a obține un card de identitate italian și dreptul de a trăi și de a lucra ca îngrijitori - și nu numai - în Italia, fără permis de ședere.

Fenomenul este, de asemenea, în creștere în Italia, dar neregulile descoperite de forțele de poliție probabil nu reprezintă vârful unui aisberg.

„În ultimele luni am arestat deja o duzină de oameni între Carpi și Mirandola. Sunt moldoveni care, pentru a evita oprirea la graniță, cu circa 300 de euro primesc cărți de identitate românești false", a declarat căpitanul.

Potrivit acestuia, documentele sunt ușor de contrafăcut, iar autoritățile trebuie să aplice câteva măsuri de control pentru a verifica veridicitatea.

Citește și Italia. Sacrificiile și răsplata BADANTEI. Povestea unei ROMÂNCE după 20 de ani de muncă

„Dacă observarea documentului se face cu o lumina ultravioleta și nu se poate vedea seria numerică care ar trebui să se reflecte pe spatele cărții de identitate înseamnă că documentul este fals. Alte indicii care ar trebui să ridice suspiciuni sunt calitatea slabă a tipăririi, faptul că documentului fals îi lipsește, pe partea frontală, sistemele de securitate necesare, cum ar fi hologramele și marginile zimțate. Uneori, însă, chiar și cel mai atent ochi poate cădea în capcană și să nu își dea seama că ceva nu este în regulă", a mai precizat Alessandro Iacovelli.

Fluxurile de migrație din Republica Moldova sunt foarte mici și, prin urmare, cetățenii care doresc să emigreze în Italia încearcă să obțină cât mai mult posibil, recurgând, de asemenea, la mijloace ilegale.

Citește și Italia. Badantă ÎNCHISĂ în balconul bătrânei pe care o îngrijea. COȘMARUL româncei care a stat fără APĂ și MÂNCARE

„Riscului sunt supuse familiile și angajatorii care doresc să angajeze pe cineva, și atunci când se va dovedi că sunt false documentele, situația poate duce la consecințe neplăcute, în special în ceea ce privește contribuțiile plătite la INPS. Ca și cum acest aspect nu ar fi de ajuns, există multe cazuri în care îngrijitorii cu identitatea lor falsă ajută hoți și tâlhari să pătrundă în casă. Acordați atenție celor pe care îi angajați pentru a vă îngriji persoanele dragi și dacă aveți îndoieli, contactați-ne! Suntem aici pentru dvs!", a conchis căpitanul. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel