Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Badantă româncă, acuzată că a bătut-o crunt pe bătrâna pe care o îngrijea. "Patul era îmbibat în sânge"
WhatsApp
O badantă româncă, stabilită în Monterosi, ar putea fi condamnată la patru ani și jumate de închisoare, după ce a bătut-o crunt pe bătrâna pe care o avea în grijă.    
Foto ILUSTRATIV

Fapta a avut loc la data de 1 iulie 2015, când o bătrână a fost bătută fără milă de îngrijitoarea sa, o româncă în vârstă de 63 de ani. De atunci, atacatoarea este judecată, însă recent, procesul îngrijitoarei, acuzate de abuz în familie și vătămare corporală agravată pentru că a bătut o bătrână din Monterosi, a reînceput de la zero. 

Biata femeie a fost găsită de carabinieri și de serviciile de urgență 118 în patul ei, plină de sânge. Când fiica sa, a ajuns la fața locului, alarmată de vecinii care au auzit țipete, ea a văzut-o pe îngrijitoarea care o strângea de gât pe mama sa.

Din cercetări, a reieșit că în momentul comiterii crimei, inculpata era complet beată. De asemenea, bătrâna de 88 de ani suferea de demență și fusese încredințată de familie în grija româncei.

"Îngrijitoarea i-a scos chiar și un dinte", își amintește avocatul reclamantului.

 

"Patul victimei era îmbibat în sânge"

 

Românca, aflată sub influența alcoolului, ar fi atacat-o pe bătrână - care era mică de statură și cu un caracter blând - doar pentru că femeia, care suferea de diverse boli, îi tulburase somnul și continua să se plângă. Mai întâi i-ar fi spus acesteia să tacă, apoi a început să o agreseze. 

Medicul instituției, unde octogenara a fost internată la 19 august 2015, în urma incidetului violent, a declarat că victima încă mai purta semnele atacului feroce: "După o lună de la bătăi, încă mai avea vânătăi pe față, pe gât, pe piept, pe mâini, pe antebrațe... un caz unic în viața mea profesională", a declarat acesta.

Printre numeroasele detalii înfiorătoare care au ieșit la iveală în cursul anchetei anterioare, unul este cu adevărat șocant, căci în cameră, pe lângă sânge, anchetatorii au găsit și un dinte, căzut lângă pat.

În urma faptei sale, românca a fost arestată pentru tentativă de omor. Apoi, acuzația a fost ridicată la abuz și vătămare în formă agravată.

"Patul victimei era îmbibat în sânge. Când am ajuns, personalul 118 o urca deja pe bătrână în ambulanță. Biata femeie picura sânge peste tot, era plină de vânătăi și avea pieptul complet umflat", a declarat în 2019 în fața instanței comandantul stației de carabinieri din Monterosi.

Pe 18 martie, vor fi audiați din nou un ultim martor al acuzării și copiii victimei, precum și inculpata, dacă aceasta dorește, după care, dacă nu apar alte evenimente neprevăzute, se va discuta și se va da sentința, scrie Tuscia Web.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel