Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Atac cu EXPLOZIBIL asupra unui restaurant, pus la cale chiar de un tânăr ROMÂN
WhatsApp
Un român în vârstă de 25 de ani a fost arestat de carabinieri din secțiunea operațională a ingauna Compagnia, fiind considerat responsabil, împreună cu cel puțin o altă persoană, pentru un atac eșuat asupra restaurantului Ortofrutticola din Bastia d'Albenga.

Faptele datează din 27 aprilie anul trecut. În acea zi, proprietarul barului, în timp ce deschidea restaurantul, o cutie mare în faţa uşii, dar şi urme de ardere pe pământ.

Carabinierii au intervenit imediat la fața locului și au constatat că persoane necunoscute au plasat un dispozitiv exploziv format dintr-o cutie care conține niște butelii de gaz, o cutie de benzină și o siguranță. Semnele de arsură de pe asfalt sugerează că bomba nu explodase deoarece siguranța se stinsese.

 

Incendiul putea fi fatal

 

Dispozitivul, încă intact, a fost analizat cu atenție de armata specializată, care a oferit câteva indicii importante, inclusiv câteva urme lăsate pe cutie și pe rezervorul de plastic. A fost posibilă, astfel, identificarea făptaşului.

Bărbatul, care între timp a ajuns după gratii la închisoarea din Imperia pentru alte infracțiuni, a fost astfel găsit responsabil pentru ambalarea și poziționarea bombei.

Investigațiile continuă acum pentru a identifica complicele românului.

Potrivit ligurianotizie.it, dacă planul acestora ar fi ajuns la final, ar fi provocat un incendiu mare, afectând întreaga imensă clădire Ortofrutticola, cu pagube enorme.

Motivul este, de asemenea, încă în curs de anchetă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel