Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia anunță revoluție fiscală: pensii minime de 600 euro pentru bătrâni și trecerea la dobânzi fixe pentru cei cu credite ipotecare
WhatsApp
Guvernul Meloni anunță o serie de facilități fiscale pentru perioada următoare: astfel bătrânii de peste 75 de ani vor beneficia de pensii de minimum 600 de euro, iar cei cu credite cu dobândă variabilă pot trece la dobândă fixă.
Giambruno, partenerul Giorgiei Meloni: „Este prea cald în Italia? Dacă nu vă convine, stați acasă”

Legea nu a fost deocamdată adoptată din cauza unor chestiuni birocratice, după cum anunță responsabilii de finanțe din Italia. 

Întârzierea prezentării amendamentului fiscal care acum a fost prezentat parțial, se datorează faptului că președinția Camerei Deputaților a cerut o amânare, după exprimarea indisponibilității de a considera amendamentul admisibil. Totul ar fi însă o chestiune de timp până la adoptare. 

Modificările guvernului includ și „creșterea pensiilor minime la 600 de euro pentru toți cei în vârstă de 75 de ani”.

„Am prevăzut o creștere la 80% a indemnizației pentru concediul parental care poate fi atribuită părinților ca alternativă”, adaugă Giorgetti, explicând că s-a constatat o inechitate în ceea ce privește faptul că această indemnizație nu putea fi acordată și pentru tați și „am corectat această creștere a gradului de conștientizare prin eliminarea acestei inechități," a mai spus Giorgetti. 

"Am mai decis majorarea cuantumului alocaţiei unice universale recunoscute pentru gospodăriile cu patru sau mai mulţi copii. Am introdus şi măsuri de excludere a burselor pentru studenţii universitari cu dizabilităţi din calculul veniturilor, extinzând beneficiarii", a mai spus el.

Cine va beneficia de dobânzi fixe ale creditelor ipotecare în Italia

 

Într-un amendament „am restabilit o lege veche din 2012 care permite ca toate contractele de credit ipotecar să revină de la o rată variabilă la o rată fixă”, explică Giancarlo Giorgetti, ministrul de Finanțe din Italia. 

Familiile care au ipoteci de până la 200 de mii de euro pentru achiziționarea primei locuințe și un Isee(un indicator care arată venitul per gospodărie) mai mic de 35 de mii de euro pe an vor putea obține o modificare a ratei din variabilă în fixă. Creditorii vor fi obligați să accepte renegocierea. Legea stabilește și modul în care va fi calculată noul rată. Se vor lua IRS-ul de 10 ani și cel egal cu durata reziduală a împrumutului. Cel mai mic dintre cele două va fi punctul de plecare la care se va adăuga spread-ul prevăzut în contractul cu banca pentru vechea ipotecă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel