Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia a confirmat. Desființarea certificatului verde va începe din data de 31 martie
WhatsApp
Eliminarea treptată a permisului verde în Italia va începe la 31 martie, dar nu va fi finalizată până la 15 iunie. De asemenea, ar putea rămâne în vigoare pe tot timpul verii.

Dacă rata de infectare va continua să scadă, așa cum s-a întâmplat în ultimele zile. va urma un proces gradual de eliminare a certificatului verde, începând cu data de 31 martie și posibil până la 15 iunie. Cu toate acestea, nu este exclus ca în unele locuri să rămână chiar și în timpul verii.

Pe 31 martie expiră starea de urgență. Așa cum a confirmat subsecretarul de stat de la Sănătate, Andrea Costa, invitat la Radio Rai în emisiunea "Radioanchio", Italia trebuie să finalizeze administrarea celor trei doze pentru a încheia campania de vaccinare. În acest ritm, este absolut rezonabil să credem că până în martie am putea finaliza operațiunea, deschizând un nou scenariu cu o relaxare progresivă a măsurilor restrictive, inclusiv a permisului verde.

 

Ce se va întâmpla cu certificatul verde în locurile publice

 

Restaurante și baruri

Începând cu data de 1 aprilie, necesitatea certificatului verde atunci când mânci în aer liber ar putea fi eliminată. Abia după aceea se va lua în considerare momentul în care se vor ridica măsurile de protecție pentru spațiile interioare.

 

Activități sportive și săli de sport

Locațiile destinate activităților sportive în aer liber, cum ar fi cluburile, se află, de asemenea, în fruntea listei, în timp ce sălile de sport sunt probabil în partea de jos a listei. Piscinele se află, de asemenea, în partea de jos a listei, atunci când vine vorba de ridicarea completă a restricțiilor.

 

2. Italia a c... (cum-va-functiona-certificatul-digital-covid-19-in-romania--explicatiile-ministerului-sanatatiiprc-c2prc-a0.jpg)

 

Cinematografe și teatre

De asemenea, se intenționează să se acționeze cu prudență în cazul cinematografelor și teatrelor de interior, lăsând mai multă libertate pentru arenele unde ar putea fi instituită intrarea fără certificat verde, în luna iunie.

 

Călătorii și transport local

Certificarea va continua să fie obligatorie pentru vehiculele de transport public local și pe distanțe lungi.

 

Magazine

Discuția privind magazinele în care este necesar cel puțin un permis verde de bază este deschisă. În cazul în care rata de infectare este puternic descendentă, scenariul cel mai probabil este eliminarea certificatului, lăsând regula de restricție de intrare în aprilie.

 

Lucrători

În Italia, certificatul verde pentru lucrători va fi una dintre ultimele măsuri care vor fi relaxate. Obligația de vaccinare pentru persoanele de peste 50 de ani expiră la 15 iunie, iar înainte de această dată pare imposibil să se elimine controlul asupra intrării în fabrici și birouri. Fără a exclude posibilitatea de a o prelungi în lunile următoare, având în vedere că majoritatea angajaților se vor întoarce fizic la muncă.


[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel