Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
WhatsApp
22 de kilograme de nisip, pietre şi scoici, furate de pe plaje din Sardinia, au fost găsite în bagajele turiștilor români, polonezi, suedezi, spanioli, sârbi şi italieni, pe  Aeroportul Alghero - Riviera del Corallo din Italia.
Italia. Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia

Oficialii vamali italieni au informat că au găsit nisipul de pe plajele din Sardinia în gențile turiștilor în a doua jumătate a lunii iulie, au declarat marți surse citate de agenţia ANSA. 

Oficialii vamali și paznicii care lucrează pe aeroportul din Alghero au recuperat 10 kilograme de nisip, 7 kilograme de pietricele și 5 kilograme de scoici luate de pe plajele emblematice din nordul insulei între 15 și 30 iulie.

Naţionalităţile turiştilor care părăsesc Aeroportul Riviera del Corallo au inclus români, polonezi, suedezi, spanioli, sârbi şi italieni, au precizat oficialii. Au fost aplicate amenzi cuprinse între 500 de euro și 3.000 de euro, precum și confiscarea nisipului necuvenit și a altor materiale de pe litoral. 

Italia a interzis încă din 2017 să fie luat nisip, scoci sau pietricele de pe plajele din Sardinia. 

 

Vezi și 

 

Tone de nisip furate de pe plajele din Sardinia. Amenzile se ridică până la 3000 de euro sau închisoare

 

Turișii care vizitează Sardinia pare că nu se pot abține și tind să fure din ce în ce mai mult nisip de pe insulă. Amenzile se ridică până la 3000 de euro. Ceea ce l-a supărat cel mai tare pe primarul local este îndrăzneala turiștilor de a-și ascunde fapta chiar și după ce au fost prinși.

Un cuplu din Italia a fost observat, într-o dimineață de anul trecut, cum umplea o sticlă de plastic cu nisip. Martorul a acționat pe loc și a chemat poliția. „Când au sosit polițiștii, cuplul nega totul, ba chiar încerca să ascundă sticla cu nisip sub un prosop de plajă. Cerșeau încrederea. Însă această faptă nu este una rară”, a transmis Andrea Abis, primarul orașului Cabras.

Cuplul a primit o amendă de 1000 de euro pe loc.

În 2019, poliția a prins un cuplu care furase nu mai puțin de 40 de kilograme de nisip, pe care îl puseseră în 14 sticle de plastic. Aceștia au fost opriți în momentul în care se urcau în ferryboat pentru a merge acasă.

„A fost cel mai deosebit caz. Cuplul furase nisipul pentru a-l pune în acvariul de acasă”, a spus șeful poliției din Olbia, Carlo Lazzari.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel