Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Opt milioane de euro, îngropați sub pământ, în saci și găleți. O parte din bani proveneau din România. Cum a funcționat maxi frauda
WhatsApp
Opt milioane de euro au fost îngropați, în saci și găleți, sub gazonul care înconjoară o cabană din Franciacorta, în Gussago, provincia Brescia din Italia. 
Italia. Opt milioane de euro, îngropați sub pământ, în saci și găleți. O parte din bani proveneau din România. Cum a funcționat maxi frauda. FOTO: captură giornaledibrescia.it

Mii de bancnote de 50 și 100 de euro au fost puse în saci și găleți și apoi ascunse în subteran de proprietarii terenului: soț și soție. Carabinierii au scos la iveală o maxi fraudă la finalul unei investigații foarte lungi: în centru sunt mii de facturi false, în valoare de peste 500 de milioane de euro, care ar fi fost emise din 2018 în cadrul activităților din comerțul cu material feros.

 

Muntele de bani, îngropat sub pământ


Prima parte din pradă a ieșit la iveală în urmă cu câteva zile, când carabinierii și poliția financiară au început să sape în gazonul din jurul fermei deținute de Giuliano Rossini și soția sa Silvia Fornari. Potrivit anchetatorilor, cei doi soți, împreună cu alți colaboratori, eliberau facturi false și virau bani în conturi deschise în România, Croația, Bulgaria și chiar China, apoi îi aduceau în Italia în numerar pentru a se sustrage de la plata taxelor și impozitelor impuse de autoritățile fiscale italiene.

Un „munte de bani” care pentru procurorul adjunct Claudia Passalacqua, cea care conduce ancheta care numără 77 de suspecți, constituie „principala și cea mai blestematoare probă”. Cuplul este considerat, împreună cu fiul lor Emanuele Rossini și mătușa maternă Marta Fornari, în fruntea organizației.

Soțul și soția, după cum raportează Giornale di Brescia, par să fi fugit în străinătate la primele semnale de alarmă: în vara lui 2020, când un antreprenor i-ar fi informat despre controalele fiscale la care a fost supusă compania sa. Dar ceea ce a determinat cuplul să plece din Italia ar fi fost mai presus de toate sechestrarea a 153.000 de euro în numerar găsiți în mașina lui Marco Pesenti, una dintre cele 22 de persoane ajunse în cătușe în urma anchetei.

 

Cuplul a fost arestat


Cuplul s-ar fi întors în ultimele zile în Italia și, însoțiți de avocatul lor Lorenzo Cinquepalmi, au fost arestați și duși în închisoare. Silvia Fornari a fost închisă la Verziano, în timp ce Giuliano Rossini ar fi ales penitenciarul din Cremona. Soțul și soția și-au recunoscut deja unele responsabilități prin avocatul lor. Fiul lor Emanuele și mătușa maternă Marta - pentru care s-a dispus măsura arestului la domiciliu - se vor prezenta în următoarele ore în fața judecătorului.

Pe lângă Giuliano Rossini și soția sa Silvia Fornari, în închisoare au ajuns Giuliano Carlo Paganotti, Simone Della Valle, Flavio Guatta, Marco Pesenti, Renzo Forni și Giovanni Latempa. Alte 14 persoane sunt în arest la domiciliu: pe lângă Emanuele Rossini, fiul cuplului în vârstă de 22 de ani și mătușa maternă, mai sunt Gianluca Dolci, Roberto Bignami, Federico Boschetto, Alessandro Lucio Bugatti, Gerardo Lentini, Michele Logiudice, Nicola Buggeia, Enzo Pasotti, Marco Benzoni, Fabio Danieli, Roberto Prandelli și Giovanni Galeazzi. Pentru alți cinci suspecți, însă, a fost impus controlul judiciar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel