Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. O zi liniștită s-a transformat într-un coșmar pentru doi părinți români: Fetița lor, accidentată după ce a scăpat din mâinile mamei
WhatsApp
O fetiță româncă, în vârstă de 5 ani, a scăpat de mâna mamei ei și a fost lovită foarte grav de o mașină, în Albaredo d'Adige, o comună din provincia Verona, regiunea Veneto din Italia.
Foto ILUSTRATIV

Fetița de numai 5 ani a scăpat din mâinile mamei sale și a traversat brusc strada fără să observe că sosește mașina chiar în acel moment. Micuța a fost lovită din plin în după-amiaza zilei de duminică. Fetița, care locuiește cu familia ei de origine română în orășelul Bassa, a suferit răni grave după ce s-a lovit violent la cap, pe asfalt și a ajuns sub mașină. Micuța a fost transportată inițial la „Fracastoro” din San Bonifacio, este acum internată în unitatea de terapie intensivă pediatrică a spitalului Veronese din Borgo Trento.

Italia. Sute de badante și menajere, acuzate de evaziune: Cum au intrat femeile sub lupa anchetatorilor

Prognosticul este rezervat, spun medicii, dar starea fetiței, deși critică, a rămas staționară după prima noapte petrecută la spitalul „Confortini”. Medicii au mari speranțe că va reuși să-și revină, astfel o vor putea încredința rapid în brațelor protectoare ale părinților ei, îngrijorați de soarta iubitei lor fiice.

Italia. Transportator român, ucis alături de coleg: „Nu i-am văzut! Nici măcar nu și-a dat seama de impact”

 

Fetița româncă a fost conștientă după accident

 

Potrivit jurnaliștilor din Italia, era în jurul orei locale 18.40 când micuța se afla în parcarea din Via Alpone, situată în fața cafenelei-patiserii „Civico Sei”. Era în compania mamei ei care vorbea cu o prietenă fără să piardă copilul din vedere. Din senin însă, micuța a scăpat de mâna mamei ei, iar câteva secunde au transformat o zi liniștită de sărbătoare într-o duminică de coșmar, greu de uitat, pentru tânăra mamă româncă de 34 de ani care și-a văzut fiica lovită de un break la câțiva metri distanță. O împrejurare imprevizibilă, care inițial i-a făcut pe cei care au asistat la accident să se teamă de ce e mai rău și s-au grăbit să o ajute pe micuța aflată la pământ.

Italia. O româncă a băgat în spital patru polițiști și a făcut circ monstru: "Nu știți cine sunt eu!"

Pe baza unei reconstituiri inițiale, examinate de carabinierii stației Minerbe care au intervenit la fața locului, M.F., în vârstă de 45 de ani, rezident tot în Albaredo, sosea de pe Corso Umberto la volanul unei Toyota Corolla. Apoi, după ce a trecut pe via Alpone, a încetinit la cocoașa situată la „Civico Sei”. O manevră care, după toate probabilitățile, a limitat consecințele impactului fatal. Chiar în clipa aceea s-a trezit în fața fetiței, care s-a îndepărtat de mama ei pentru a alerga la tatăl ei, de cealaltă parte a drumului. Și șoferul nu a putut evita coliziunea. Fetița a fost aruncată pe asfalt și a ajuns sub Toyota, suferind multiple răni și traumatisme cerebrale.

Norocul a vrut ca, deși lovită puternic, ea să rămână mereu conștientă. Prima care s-a grăbit la ea a fost mama ei, care a încercat să o liniștească până a sosit ambulanța și a dus-o la spital. 

Italia. Muncitori români, majoritatea femei, exploatați de patru italieni: Primeau 4,50 euro pe oră și erau ținuți în câmp 11 ore zilnic

Carabinierii au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs evenimentul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel