Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. O tânără româncă însărcinată a fost lăsată fără viață de iubitul italian. Instanța l-a scăpat pe călău de închisoarea pe viață
WhatsApp
Antonino Borgia, antreprenorul italian care în noiembrie 2019 a ucis-o pe Ana Maria Lacramioara Di Piazza, o româncă de doar 30 de ani însărcinată în patru luni, a scăpat de condamnarea la închisoare pe viață, obținând în apel reducerea pedepsei la 19 ani după gratii. Judecătorii italieni au considerat toți factorii agravanți, adică premeditarea, motivele abjecte și cruzimea, ca fiind inexistenți.
Foto ILUSTRATIV

„Un gest tribal pentru a-și salva imaginea de om respectabil”, așa au definit judecătorii din prima instanță Anei Maria Lăcrămioara Di Piazza, însărcinată în 4 luni, pentru care l-au condamnat la închisoare pe viață pe Antonino Borgia, un antreprenor din Partinico, provincia Palermo, căsătorit și tată a doi copii, care a avut o relație extraconjugală cu victima. Vineri, însă, Curtea de Apel a decis să reducă pedeapsa la 19 ani și 4 luni închisoare, considerând ca inexistenți factorii agravanți. 

Hotărârea din apel a acceptat argumentele avocatului Salvatore Bonnì, care îl apără pe acuzat, potrivit cărora a fost o omucidere voluntară, dar nu premeditată. Un verdict care, cu siguranță, nu a fost primit cu bucurie de mama Anei, care a intentat acțiune civilă prin avocatul Angelo Coppolino, care îl reprezintă și pe nepotul rămas orfan după uciderea Anei Maria.

 

Moartea Anei, filmată de o cameră de supraveghere

 

Ana Maria Lăcrămioara Di Piazza, o tânără româncă rezidentă de ani de zile în Giardinello, a fost găsită fără viață în dimineața zilei de sâmbătă, 23 noiembrie 2019, aruncată într-un șanț de pe marginea drumului. Era înjunghiată în burtă, lovită în zona capului şi avea o plagă tăiată la gât, relatează Observator. Anchetatorii italieni au demarat cercetările și au refăcut filmul grozăviei. 

Crima atroce a avut loc vineri, 22 noiembrie 2019, la Partinico, atunci când Ana Maria s-a întâlnit cu iubitul ei, Antonino Borgia, un italian însurat, în vârstă de 51 de ani. 

Ana şi Antonino aveau o relaţie de un an, iar românca rămăsese însărcinată. Erau în mașină când tânăra de 30 de ani i-ar fi spus italianului că vor avea un copil. Atunci, Antonino Borgia a pus mâna pe un cuţit şi a înjunghiat-o.

Tânăra a reuşit să fugă, însă bărbatul a urmărit-o. Momentul în care a italianul a prins-o din urmă a fost surprins de o cameră de supraveghere, aceasta înregistrând atât video, cât şi audio, astfel că anchetatorii au putut asculta şi dialogul dintre cei doi. 

„Ce faci? Vom avea un copil! Te iubesc”, i-a spus Ana iubitului ei.

După ce a fost prinsă din urmă, fata s-a întors cu iubitul ei în maşină şi au plecat. Borgia i-ar fi spus româncei că o duce la spital, însă pe drum italianul a lovit-o Ana cu o bâtă în cap, iar apoi i-a tăiat gâtul cu acelaşi cuţit cu care a înjunghiat-o în burtă. Ulterior, Antonino Borgia a aruncat cadavrul româncei într-un şanţ de pe marginea drumului dintre localităţile Balestrate şi Partinico. 

 

Ana Maria a lăsat în urmă un băiețel

 

După ce a comis oroarea, antreprenorul și-a continuat activitățile obișnuite, a mers la frizer, la bar și chiar la secția de poliție din Partinico, pentru a rezolva un dosar. 

La vremea respectivă, uciderea româncei a șocat întreaga opinie publică din Italia. "Și-a înjunghiat partenera pentru că aștepta un copil. Un singur cuvânt: nenorocit. O singură pedeapsă: închisoare pe viață", a comentat atunci fostul ministru Matteo Salvini. 

În urma Anei a rămas un băeiețel care, la momentul când mama lui a fost omorâtă, avea doar 11 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp

TOP CELE MAI CITITE STIRI

Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
Astrosens.ro
29 Martie 2023, 20:45
DCBusiness.ro
01 apr 2023, 11:52
DCNews.ro
01 apr 2023, 14:04
DefenseRomania.ro
29 Martie 2023, 10:08
DefenseRomania.ro
29 Martie 2023, 10:08
Spectacola.ro
02 apr 2023, 10:21
Spectacola.ro
02 apr 2023, 10:21
RadioDCNews.ro
01 apr 2023, 11:53
Astrosens.ro
29 Martie 2023, 20:45
DCMedical.ro
01 apr 2023, 19:37
RadioDCNews.ro
01 apr 2023, 11:53
DCNews.ro
01 apr 2023, 14:04
DCBusiness.ro
01 apr 2023, 11:52
DCMedical.ro
01 apr 2023, 19:37