Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. O mașină a intrat în curtea unei grădinițe: Un copil a murit, alți cinci au fost grav răniți, printre care și o fetiță româncă de 4 ani - VIDEO
WhatsApp
Un vehicul a copleșit șase minori care se jucau în curtea unei grădinițe, provocând moartea lui Tommaso D'Agostino, în vârstă de 4 ani, și rănind alți cinci, în L'Aquila, regiunea Abruzzo din Italia. Printre aceștia se numără și o fetiță de 4 ani și jumătate cu părinți de naționalitate română, care este încă internată într-un spital din Roma cu prognostic rezervat.
Italia. O mașină a intrat în curtea unei grădinițe: Un copil a murit, alți cinci au fost grav răniți, printre care și o fetiță româncă de 4 ani

Tragedia a avut loc pe 18 aprilie, atunci când o femeie, de naționalitate bulgară, în vârstă de 38 de ani, a parcat autoturismul marca Volkswagen Passat pe o stradă în pantă și a mers să își ia fetițele gemene de la grădiniță. În mașină a rămas fiul său de 12 ani. Femeia este acum cercetată pentru omor rutier, acuzată că și-a lăsat mașina nesupravegheată la grădinița I Maggio din via Salaria Antica Est.

Asistat de un psiholog și în interiorul unei săli protejate pentru audierile persoanelor fragile din incinta Judecătoriei, băiatul va trebui să confirme ceea ce mai spusese deja mama lui în urmă cu două zile în lacrimi în fața procurorului adjunct al Republicii, Stefano Gallo că „a fost o eroare umană, un angrenaj scos din greșeală”. O împrejurare pe care apărarea, reprezentată de avocatul Francesco Valentini, o deduce și din timpul care s-ar fi scurs din momentul în care femeia a coborât din mașină, aproximativ 4 - 5 minute, până în momentul în care s-a produs tragedia.

Minorul a reușit să sară pe geamul lateral al pasagerului, care era deschis în timpul coborârii mașinii, și s-a lovit la cap. Imediat, băiatul le-a spus părinților săi că a mișcat din neatenție maneta de viteză, amănunt care va trebui să fie transmis din nou de data aceasta procurorului care deține dosarul. La interogatoriul de alaltăieri, suspecta a spus că nu a cuplat frâna automată, dar că a fost sigură de treaptă, înainte de a coborî din mașină.

 

 

Parchetul investighează și problema siguranței în afara grădiniței și în împrejurimi

 

Femeia a mai explicat că, pe lângă faptul că a încercat să frâneze mașina cu mâinile goale, a reușit și să se oprească în ultima secundă pentru a nu fi lovită și își amintește clar strigătul fiului ei: „Mamă!”. O reconstituire a dinamicii accidentului grav care va trebui comparată de expertul desemnat de procurorul adjunct, geopograful Cristiano Ruggeri, care a cerut 90 de zile pentru depunerea consultanței. Momentan se pare că expertul s-a concentrat pe starea locurilor, rezervându-și dreptul de a efectua verificări la aparatele utilajului în următoarele zile. Mașina a fost reținută și a fost ridicată de pompieri și polițiști rutieri pentru a fi ținută la secția de poliție.

Parchetul investighează și problema siguranței în afara grădiniței și în împrejurimi. Tot ieri președintele Ordinului Jurnaliştilor, Stefano Pallotta, în urma apelului rudelor copilului decedat, le-a amintit colegilor săi „să-și asume o atitudine de sobrietate în căutarea de știri și mărturii”: „Nevoia de informare despre ceea ce s-a întâmplat, o opinie publică supărată, căutarea detaliilor, nu poate și nu trebuie să contrasteze cu asumarea unei atitudini inspirate de simțul responsabilității și umanității”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel