Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia, lovită de fenomene meteo extreme: După furtunile violente, grindina și tornada, vine canicula
WhatsApp
Fenomene extreme în Italia. Au fost furtuni extrem de violente, cu grindină cât mingea de tenis și chiar şi o tornadă. După răcoarea așteptată în următoarele ore, deja de luni, 11 iulie, este așteptată o reacție importantă din partea anticiclonului african, cu noile sale pulsații gata să încingă Italia.

Potrivit meteorologilor, se va forma un bloc Omega care se va identifica ca fiind o zonă anticiclonică „blocata și alimentată” de două centre de joasă presiune situate pe flancurile ei (unul în Oceanul Atlantic, în largul Peninsulei Iberice și celălalt în sud-estul Europei) și capabil să rămână pe o suprafață mare pentru o lungă perioadă de timp. Acesta este responsabil pentru valurile de căldură acum tipice din lunile de vară, precum și un blocaj în dinamism atmosferic.

Italia, ordonanță împotriva secetei: Interzis să vă spălați mașina între orele 8 - 21, curățați vasele cu apa de la paste

Consecința, după cum sugerează și numele, este reprezentată de condiții meteorologice cu mult soare și fără ploaie pe o mare parte a Italiei. Asta s-ar putea întâmpla în a doua jumătate a lunii iulie, după data de 15.

 

Tendințele pe termen mediu și lung sunt cu adevărat îngrijorătoare în Italia

 

Cele mai importante efecte vor fi asupra temperaturilor. Având în vedere originea subtropicală a maselor de aer, pe lângă mult soare, Italia se așteaptă la o nouă și mai puternică creștere a valorilor termice, în special în Centru-Sud. Asta se va traduce prin noi valuri de caniculă, cu termometrele de peste 35/36°C, dar local și până la 39/40°C pe campiile din Nord și pe zonele interioare ale Sardiniei și Siciliei.

Italia. Stare de urgenţă decretată în cinci regiuni din nordul ţării din cauza secetei

După cum ne amintim întotdeauna, tendințele pe termen lung servesc pentru a oferi o idee generală a vremii așteptate și, prin urmare, nu trebuie înțelese ca prognozele meteo clasice, utile pentru planificarea evenimentelor din viața de zi cu zi.

Acestea fiind spuse, probabilitățile unei faze lungi calde și uscate în toată Italia cresc exponențial. Cel puțin până la sfârșitul lunii, nu sunt așteptate precipitații semnificative și toate acestea, dacă se vor confirma, ar agrava și mai mult problema secetei, care a scăpat de sub control de câteva luni.

Tendințele pe termen mediu și lung sunt cu adevărat îngrijorătoare, un semn suplimentar al unei crize climatice aproape scăpate de sub control.

Italia. Apa potabilă, raționalizată prin ordin: Oamenii, speriați de noile măsuri. Badantă româncă: „Nu avem ce face. Ne vom chinui”

 

------------------------------------

Dragi cititori, pagina de Facebook a site-ului ȘtiriDiaspora întâmpină probleme din cauza unor restricții abuzive care ne limitează impactul, iar astfel nu mai putem ajunge la dumneavoastră. Dacă doriți să fiți în continuare la curent cu cele mai importante știri și evenimente din Diaspora, vă rugăm să urmăriți și noua pagină a site-ului nostru:  

https://www.facebook.com/stiridiasporaexclusiv            

Vă mulțumim ca sunteți alături de noi,

Echipa ȘtiriDiaspora

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel