Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Călăul Ruxandrei, românca găsită fără viață după 6 ani de la dispariție, condamnat la 15 ani de închisoare. Cum a reușit avocatul apărării să-i reducă drastic pedeapsa
WhatsApp
Damiano Torrente a fost condamnat la 15 ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat de uciderea Ruxandrei Vesco, o româncă în vârsă 33 de ani, găsită moartă în Italia, după 6 ani de la dispariție.
Italia. Călăul Ruxandrei, românca găsită fără viață după 6 ani de la dispariție, condamnat la 15 ani de închisoare. Cum a reușit avocatul apărării să-i reducă drastic pedeapsa

Prima secție a Curții de Assis din Palermo l-a condamnat la 15 ani pe Damiano Torrente, un pescar din Acquasanta, regiunea Marche din Italia. Bărbatul a fost găsit responsabil pentru uciderea Ruxandrei, românca ce a dispărut în anul 2015. Deși dispariția nu a fost niciodată semnalată, în 2017, Torrente i-a condus pe anchetatori la o stâncă din Monte Pellegrino. Acolo erau rămășițele româncei, închise într-o pungă neagră.

2. -imagine fara descriere- (italia--calaul-ruxandrei--romanca-gasita-fara-viata-dupa-6-ani-de-la-disparitie--condamnat-la-15-ani-de-inchisoare--cum-a-reusit-avocatul-apararii-sa-i-reduca-drastic-pedeapsa-4.jpg)

Inculpatul, care a mărturisit crima inițial, și-a schimbat ulterior declarațiile.

Italia. Româncă dispărută în urmă cu 6 ani, moartă: Ruxandra a fost strangulată, pusă în sac și aruncată în prăpastie

 

Avocatul apărării a obținut circumstanțe atenuante

 

În ciuda cererii de pedeapsă de 25 de ani, avocatul Alessandro Musso a obținut circumstanțe atenuante pentru clientul său, dar acum va face apel pentru a susține în continuare că bărbatul avea cunoștință doar de locul unde a fost ascuns cadavrul.

Potrivit apărării, dacă Damiano Torrente a recunoscut crima, ar fi făcut-o doar din cauza unei personalități narcisiste, care, după cum reiese dintr-un raport de expertiză, l-ar face să se laude și să se demaște chiar și pentru fapte niciodată comise. Colegiul, condus de Sergio Gulotta, nu a acceptat însă această teorie.

3. -imagine fara descriere- (italia--calaul-ruxandrei--romanca-gasita-fara-viata-dupa-6-ani-de-la-disparitie--condamnat-la-15-ani-de-inchisoare--cum-a-reusit-avocatul-apararii-sa-i-reduca-drastic-pedeapsa-5.jpg)

„Nu a înțeles ce s-a întâmplat cu ea”. Româncă, în stare gravă, după ce o bătrână a căzut de la etaj peste ea: „Nu mă pot mișca!”

 

Inculpatul a fost cel care a făcut să fie găsit cadavrul

 

Torrente a fost cel care, în urmă cu doi ani, a indicat locul în care au fost găsite oasele femeii, puse într-un sac și aruncate lângă o stâncă din Monte Pellegrino. Crima ar data din 2015. Pescarul, într-o poveste macabră plină de detalii, a spus că a strangulat-o cu o frânghie, dar apoi și-a contrazis de mai multe ori propria versiune.

4. -imagine fara descriere- (italia--calaul-ruxandrei--romanca-gasita-fara-viata-dupa-6-ani-de-la-disparitie--condamnat-la-15-ani-de-inchisoare--cum-a-reusit-avocatul-apararii-sa-i-reduca-drastic-pedeapsa-2.jpg)

„Nu am fost eu”, a spus pescarul la cel de-al doilea interogatoriu, după ce a mărturisit și după ce rămășițele au fost găsite cinci ani mai târziu. Carabinierii și pompierii au recuperat în august 2020 un craniu, câteva oase, resturi de haine și o proteză. Ruxandra purta una la picior. Ancheta carabinierilor a scos la iveală o poveste de degradare în Palermo, între prostituție, uzurpări, droguri.

În cele din urmă, pescarul iar și-a resetat socotelile: „Nu am cunoscut-o niciodată pe Ruxandra Vesco, îi știam povestea, i-am spus povestea, am fost atât de prost încât am relatat ce mi s-a spus. Mi s-a spus și mi s-a indicat ca loc, am fost atât de prost încât am spus asta”.

5. -imagine fara descriere- (italia--calaul-ruxandrei--romanca-gasita-fara-viata-dupa-6-ani-de-la-disparitie--condamnat-la-15-ani-de-inchisoare--cum-a-reusit-avocatul-apararii-sa-i-reduca-drastic-pedeapsa-3.jpg)

Italia. Badantă româncă și pensionarul asistat, scoși de sub dărâmături: Acoperișul casei s-a prăbușit - FOTO

 

„M-a amenințat că mă va denunța”

 

Ruxandra Vesco, mai cunoscută sub numele de Alessandra, și-a abandonat soțul și copiii și trăia din escrocherii. Torrente a povestit despre o persoană periculoasă, și că i-a împrumutat victimei 2000 de euro. Până la restituirea sumei, Ruxandra trebuia să plătească o dobândă săptămânală de 50 de euro. Pentru aceasta, femeia s-a prostituat cu protecția lui Torrente (căsătorit cu o altă româncă). Bărbatul a mărturisit, de asemenea, că a consumat cocaină, precum și Ruxandra și că a condus o rețea de prostituție pe străzile adiacente portului Palermo.

Suspectul a declarat că a ucis-o pe femeie, pe 13 octombrie 2015, motivând că „nu numai că voia să se mute în casa mea, dar m-a amenințat că mă va denunța spunând că sunt proxenet”

Torrente și victima s-au cunoscut în Addaura. „Era o persoană fără adăpost pentru că familia ei a dat-o afară din casă. Între noi s-a născut o relație sentimentală și sexuală”, a explicat pescarul. Când Torrente a cunoscut-o pe victimă, soția sa era în România, așa că a găzduit-o pe Ruxandra în vila sa din Addaura.

5. -imagine fara descriere- (italia--calaul-ruxandrei--romanca-gasita-fara-viata-dupa-6-ani-de-la-disparitie--condamnat-la-15-ani-de-inchisoare--cum-a-reusit-avocatul-apararii-sa-i-reduca-drastic-pedeapsa-6.jpg)

Autocar cu români, răsturnat în Italia. 52 de pasageri se îndreptau spre România: Mai mulți răniți grav, transportați cu elicopterul (FOTO)

 

---------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel