Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. 15 români s-au îmbogățit cu 300.000 euro: Escrocheria care le-a umplut buzunarele
WhatsApp
15 români sunt acuzați de fraudarea statului italian, în Casale Monferrato, în regiunea Piemont. Ei s-au îmbogățit cu 300.000 de euro după ce au primit ilegal venitul de cetățenie.

Poliția locală din Casale Monferrato susține că cei 15 români ar fi încasat în mod necuvenit venitul de cetățenie la care nu aveau dreptul. Prejudiciul fiscal se ridică la 89.000 de euro. Însă, din toamna anului trecut, conform poliției locale, „au fost descoperite mai multe fapte ilegale, iar prejudiciul a ajuns la un total de 300.000 de euro. INPS a fost alertat imediat pentru a suspenda subvenția”.

Italia. O româncă de 76 de ani a escrocat statul cu mii de euro. Acum este de negăsit

„Din păcate, autocertificarea prevăzută în aceste cazuri îngreunează verificarea”, spune comandantul poliției locale Vittorio Pugno, „care poate fi demarată doar după depunerea cererii. În special printre străini se întâmplă ca cardurile să nu fie gestionate de titular”.

Datorită colaborării fundamentale a oficiilor municipale competente, au putut fi declanșate investigații care au permis să se constate modul în care cei 15 cetățeni români, beneficiari de Venituri de Cetățenie din 2021, au atestat în mod fals cerințele necesare obținerii subvenției, inclusiv reședințe fictive pe teritoriul Casalese.

140 de români, care au văzut Italia doar în poze, au încasat ilegal Venit de cetățenie

Ancheta este în desfășurare, iar cei 15 români riscă închisoarea dacă vor fi găsiți vinovați.

 

Vezi și 

 

Români arestați în Italia, după ce au cerut Venit de Cetățenie pentru 9.000 de conaționali

 

Garda Financiară din Italia a descoperit, la finele anului trecut, o rețea de români și italieni care a fraudat statul cu peste 60 de milioane de euro. Membrii rețelei au depus acte de obținere a venitului de cetățenie pentru nu mai puțin de 9.000 de oameni. 

În urma acțiunii autorităților, 16 persoane au fost arestate, printre care cetățeni români și italieni și nu mai puțin de 9.000 au fost denunțate. Totodată, au avut loc percheziții în provinciile Cremona, Lodi, Brescia, Pavia, Milano, Andria, Barletta și Agrigento.

Agenții Comandamentului Provincial al Gărzii de Finanțe din Cremona și Novara, la dispoziția Parchetului din Milano, au pus în aplicare 16 ordine de arest preventiv împotriva membrilor unei rețele care viza extorcarea și obținerea în mod ilegal de plăți din bani publici.

Mecanismul funcționa astfel: cele 16 persoane care au fost arestate se prezentau la CAF (centrele fiscale care intermediază dosarele pentru obținerea subvenției) din provinciile implicate în anchetă și, cu codurile fiscale ale unor cetățeni români care nu au fost niciodată în Italia, declarau că sunt rezidenți în peninsulă de 10 ani și au dreptul de a depune cererea pentru Venitul de Cetățenie (reddito di cittadinanza).

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel