Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Irlanda de Nord: Un român a reușit să subtilizeze din bănci peste 15 milioane de euro
WhatsApp
Un român de 28 de ani a primit 6 ani de închisoare pentru fals, uz de fals și spălare de bani. El a folosit mai multe identități false pentru a contracta credite pe care ulterior oricum nu le achita.

Radu Agapie (28 de ani), rezident în Dublin, a pledat vinovat la Curtea Penală de la Dublin pentru cinci acuzații de uz de fals și trei capete de acuzare de spălare de bani. Românul este acuzat că a folosit cărți de identitate poloneze și maghiare false pentru a deschide conturi bancare între iulie 2018 și iulie 2019, bani pe care ulterior i-a spălat.

Agapie are zece condamnări anterioare în Finlanda pentru falsificarea de documente, fals și spălare de bani proveniți din produse infracționale similre. Operțiunea prin care a fost el prins a purtat denumirea de Hackerville.

Judecătoarea Melanie Greally a menționat că Agapie a petrecut un timp scurt în închisoare pentru condamnările anterioare din Finlanda și apoi a ajuns în Irlanda, unde s-a angajat în „fapte de falsificare foarte grave și sofisticate”, potrivit herald.ie.

Ea a menționat că sumele de bani în cauză poate să nu fi fost în folosul său, dar a declarat că instanța trebuie să țină seama de faptul că el juca un rol foarte important într-o organizație criminală mai mare.  Gașca din care face parte și Agapie a furat peste 15 milioane de euro în ultimii trei ani și jumătate, potrivit presei irlandeze.

Judecătoarea Greally a impus sentințe concomitente totalizând șase ani de închisoare și a suspendat 18 luni finale în condiții stricte. După eliberare, Agapie trebuie să părăsească Irlanda, apoi are interdicție de a mai intra aici pentru următorii zece ani.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel