Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Irlanda. O fetiță româncă de numai 4 ani și-a îndeplinit visul de a juca într-un film: Alba are talent actoricesc și abilități lingvistice incredibile
WhatsApp
Alba Dogaru, o fetiță de 4 ani a cărei mamă este româncă, din Ballyvolane, o suburbie a orașului Cork din Irlanda, și-a îndeplinit visul și a devenit actriță jucând în filmul de scurtmetraj „Little Miss Green”. 
Irlanda. O fetiță româncă de numai 4 ani și-a îndeplinit visul de a juca într-un film Alba are talent actoricesc și abilități lingvistice incredibile. FOTO: captură echolive.ie

Alba Dogaru a împlinit 4 ani în luna aprilie, dar are deja lumea la picioare, iar adorabila fetiță este foarte fericită. Educatoarea de la grădiniță, Maria Jesús Quirós, i s-a alăturat pe covorul roșu în weekend, potrivit echolive.ie.

Noul scurtmetraj, „Little Miss Green”, în care Alba joacă rolul lui Gracie, a avut premiera la Cork College, unde a fost prezentat ca parte a unui spectacol de sfârșit de an pentru studenții de film.

Dawn Sharpe a regizat, iar producția a fost produsă de Sean Murphy. Distribuția cuprinde, în afara Albei, alte două vedete: Sean MacGearailt și Harriet McAllister.

Irlanda va avea curând nevoie de o nouă forță de muncă în spitale. Peste 70% dintre asistenții medicali s-au gândit să demisioneze

 

„Suntem bucuroși că a apărut oportunitatea”

 

Filmul se concentrează în jurul unei fetițe care găsește cadavrul unei păsări în grădină, ceea ce ridică câteva întrebări sumbre despre moarte. Una dintre locațiile filmului a fost dormitorul fetiței Alba, care a fost ales pentru a o ajuta să se simtă mai confortabil.

Mama Albei, Alexandra, a spus că este încântată să fie implicată. „Filmul este o chestiune foarte serioasă. După ce găsește pasărea în grădină, Alba începe o conversație despre moarte și despre cum ar trebui să abordăm subiectul cu un copil atât de mic. Este o luptă pentru părinți să explice în așa fel încât un copil să înțeleagă, dar în același timp să nu fie brutal”.

Alexandra a mai spus că i-a ajutat și să abordeze subiectul într-un mod adecvat. „Ne-a oferit ocazia să avem această discuție. A fost un bun punct de plecare pentru noi. Nu eram siguri dacă eram pregătiți pentru o astfel de conversație, dar suntem totuși bucuroși că a apărut oportunitatea”.

Ea este românca găsită fără viață într-un apartament din Irlanda. Tânăra mămică sosise în țară de trei săptămâni: Călăul Geilei, arestat

 

„Bună, sunt Alba și am aproape patru ani”


Alba, care s-a născut în Cork dintr-o mamă româncă și un tată spaniol, a trecut prin patru zile de filmări pentru proiect.

Alba,  elevă la Superstars, o școală de actorie din cartierul Blackpool, avea doar trei ani când a dat audiția pentru producție.

„Erau destul de mulți copii acolo când am dus-o la audiție. Apelul de casting a menționat că își doreau un copil cu vârste cuprinse între patru și șapte ani. I-am explicat fetiței că dacă le spune că are trei ani, i-ar putea strica șansele. I-am spus să le spună că are aproape patru ani. Primul lucru pe care l-a spus când a intrat în audiție a fost `Bună, sunt Alba și am aproape patru ani`. Regizorul a fost profund impresionat de Alba. Cred că le-a fost greu să tragă cuvintele din ceilalți copii, dar Albei îi plăcea să fie în centrul atenției”, a mai povestit Alexandra.

Irlanda. Răsturnare de situație în cazul bucătarului român acuzat de crimă: El susține că ar fi fost forțat să ascundă rămășițele

 

Fetița vorbește fluent trei limbi

 

Educatoarea de la grădiniță Albei, Maria, s-a numărat printre oamenii care și-au arătat sprijinul la eveniment. „Ea mi-a spus că trebuie să vin să-i văd filmul!”. 

Alba este încântată de viitor. Cunoaște deja trei limbi, româna, spaniola și engleza și „vrea să învețe o a patra limbă”. „Este o fetiță foarte ambițioasă. De asemenea, își dorește să fie astronaut când va fi mare”.

Bunicii paterni ai Albei au fost și ei în public. Chiar și sora ei, Sara, în vârstă de un an, a fost invitată să participe la evenimentul strălucitor. „Suntem atât de fericiți că Alba a avut această șansă și că bunicii ei au putut să vină să o vadă în film. Au o mare slăbiciune pentru ea.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel