Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Irina Begu este prima româncă în șaisprezecimi la Wimbledon, după victoria în fața italiencei Elisabetta Cocciaretto
WhatsApp
După ce Sorana Cîrstea a fost eliminată miercuri de la Wimbledon, Irina Begu a reușit câteva ore mai târziu să treacă în șaisprezecimile Grand Slam-ului londonez, după ce a învins în turul secund pe italianca Elisabetta Cocciaretto (119 WTA).
Tenis: Irina Begu, calificare dificilă în optimi la Palermo (WTA) / Foto: Captură video youtube

Begu a avut nevoie de o oră și 21 de minute pentru a se impune cu 6-4, 6-4, și a-și egala cea mai bună performanță de la Wimbledon, urmând să o întâlnească în șaisprezecimile de finală pe Jelena Ostapenko, favorită numărul 12.

În primul set, Begu a profitat de un prim break realizat la 2-1, după care și-a câștigat serviciile și și-a adjudecat primul act cu 6-4.

Cocciaretto a dat semne de slăbiciune și în debutul setului doi, pe care l-a deschis cedând un break, pe care l-a recuperat apoi pentru a egala la 4-4. Begu a ripostat imediat cu două game-uri consecutive cu care a închis meciul, ajungând pentru a treia oară în a treia fază a turneului londonez.

Pentru prezența în turul 3 pe iarba londoneză, Begu va fi recompensată cu 139.200 euro.

 

Garcia trece de Răducanu pe terenul central de la Wimbledon

 

Jucătoarea franceză Caroline Garcia (55 WTA) și-a prelungit seria de victorii pe iarbă la 7, cu un succes categoric în fața Emei Răducanu, favorită numărul 10, miercuri, în turul 2 la Wimbledon. După ce a câștigat primul meci la Londra, Caroline Garcia a trecut ușor și de britanică, pe Centre Court.

Garcia, fost număr 4 mondial, a obținut victoria cu 6-3, 6-3 în fața favoritei nr. 10 și favorită a publicului, calificându-se în turul al treilea la All-England Club pentru a treia oară în cariera sa.

Victoria i-a oferit, de asemenea, lui Garcia, o mică revanșă împotriva lui Răducanu în acest sezon. Ea pierduse în fața acesteia în trei seturi la BNP Paribas Open în martie, în prima lor întâlnire din carieră.

Garcia s-a impus pe Centre Court în 85 de minute, arătând o formă bună, ca cea care a dus-o la cea mai bună clasare din carieră în urmă cu patru ani. Franțuzoaica a reușit 24 de lovituri câștigătoare, mai mult decât dublu față de cele 11 ale lui Răducanu, a câștigat 71% din punctele jucate cu primul serviciu și a câștigat 15 din cele 18 puncte disputate la fileu, conform Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel