Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
ÎPS Teodosie explică decizia de repetare a slujbei de Înviere: „E setea credincioşilor”
WhatsApp
Urmează o noapte istorică pentru Biserica Ortodoxă. Credincioşii din Constanţa sunt chemaţi să ia Lumină din nou. E Adevărata Înviere sau Paştele cu repetiţie, organizat la ordinul Arhiepiscopului Tomisului. 

Decizia Înaltpreasfinţitului Teodosie a creat o mică schismă în interiorul BOR. Patriarhia s-a dezis de a doua slujbă de Înviere. Cu doar câteva ore înainte de slujba în premieră, Arhiepiscopul Tomisului a explicat totul într-un interviu la Observator.

„Să ne bucurăm de înnoirea Luminii care e aceeaşi, dar o primiţi acum în mod solemn, plin de emoţii, v-o dăruim din Sfântul Altar. Hristos a Înviat!”, a spus ÎPS Teodosie.

În timp ce credincioşii din Constanţa se pregătesc să ia Lumină din nou, între Patriarhia Română şi Arhiepiscopia Tomisului un conflict arde mocnit.

Decizia Înaltpreasfinţitului Teodosie de a repeta Învierea în toate bisericile şi mănăstirile ce ţin de Arhiepiscopia sa este fără precedent.

„Nu este o inovaţie, nu este o dorinţă a mea, ci este o sete şi o dorinţă a credincioşilor. Dacă Bisericile ar fi fost deschise nu era nevoie de o slujbă de noapte acum pentru că nu ar fi fost credincioşii frustraţi”, a adăugat ÎPS Teodosie.

Decizia a fost luată fără „binecuvântarea” Patriarhiei.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel