Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ion Țiriac critică nivelul jucătorilor români: "Nu au valoare pentru a primi wild card la Ţiriac Open. Nu au valoare pentru nimic”
WhatsApp
Ion Țiriac a criticat aspru jucătorii români, declarând că aceștia nu sunt suficient de buni pentru a primi un wild card direct pe tabloul principal al turneului Ţiriac Open (ATP 250).
ion_tiriac

Fostul tenisman Ion Țiriac a făcut declarații vineri, afirmând că jucătorii români nu sunt suficient de buni pentru a primi un wild card direct pe tabloul principal al turneului Ţiriac Open (ATP 250). Competiția, care are premii totale de 579.320 de euro, este găzduită la baza sportivă Năstase/Marica din Capitală.

"Toată lumea comentează fără să aibă habar. Dacă eu am dat un wild card în calificări şi a şi pierdut în turul 2 (n.r. - al calificărilor) în 35 de minute, cui vreţi să dau eu wild card într-un turneu oficial ATP pe tablou ca să stea pe teren 30 de minute. Jucătorii români nu au valoarea pentru wild card, nu au valoare pentru nimic. Au valoare pentru calificări, pentru turneele de 10.000, de 15.000... Şi au valoare cei care au azi 14-15 ani. Cei de 18 sau 19 ani se vor transforma în jucători buni foarte greu. Pot să bag mâna în foc că niciun jucător nu o să câştige vreun Grand Slam dacă la 20 de ani nu are loc pe un tablou în calificări", a spus Ţiriac.

Tenismanul Filip Cristian Jianu, învins de moldoveanul Radu Albot în runda finală a calificărilor turneului Ţiriac Open (ATP 250), afirmase după meci că e dezamăgitor că România nu are niciun reprezentant pentru tabloul principal la simplu, măcar cu un wild-card din partea organizatorilor.

Ion Țiriac speră ca în viitor turneul să se poată organiza pe o arenă pe care o va construi la Otopeni

 

"Noi am reuşit să aducem turneul înapoi la Bucureşti. Pentru că turneul era aici şi am fost daţi afară. Este ruşinea sistemului de azi, juridic, moral şi practic ce ni s-a întâmplat nouă cu stadionul (n.r. - Arenele BNR). Noi nu am mai avut stadion, nu a plecat turneul din ţară din alt motiv. Ne-au luat stadionul într-o zi, şi nu Ceauşescu, ci alt 'escu'. Şi dacă îl ia alt 'escu' şi nu există lege în România... asta s-a întâmplat (n.r. - a plecat turneul). Acum l-am adus înapoi şi să vedem ce facem. Mulţumesc domnilor Marica şi Năstase că ne găzduiesc. O să facem aici peste drum (n.r. - arenă de tenis), o să dureze 2 ani. Din păcate modificările la legea fundaţiilor, modificări spre bine, au fost anulate complet. Mi s-a spus că motivul este că se pierd 1 miliard şi ceva pentru că hoţii fură, toţi cu ONG-urile au numai Mercedes... păi bagă-i în puşcărie pe hoţi, că de aia e puşcărie. Dar pe ăştia care fac ceva de dat, dacă îi schingiuieşti, ei nu mai au cum să facă. Să fac eu o sală de 10-15.000 de locuri mă costă 80 de milioane sau 100 de milioane, şi mai dau încă 20 de milioane statului. Păi de unde şi de ce? De ce, pentru că o fac pentru ei, nu pentru mine. N-a trecut legea, asta este, vom vedea în viitor", a precizat el.

Omul de afaceri a prezentat oficial, vineri, în cadrul unui eveniment, maşina Mercedes AMG One care va fi expusă la salonul Ţiriac Collection din Otopeni. Mercedes AMG One are un motor V6 Hybrid E-turbo, 1600 cc, 1.063 CP, transmisie automată în 7 trepte, poate să ruleze cu viteze de peste 300 km/h şi are la bază monopostul de Formula 1 Mercedes-AMG F1 W06 din 2015, scrie Agerpres. 

"Ideea producătorului exista din 2017, însă fabricarea acestei maşini a întârziat. Ea a fost lansată în 2022. Mercedes-AMG One costă 2,8 milioane de euro, iar aceasta pe care o vedeţi este numărul 84 din cele 275 care se vor fabrica. Acest model se găseşte şi pe piaţa liberă şi se vinde cu 5 milioane, dacă se găseşte. Este însă ceva unic, pentru că este o treabă care se întâmplă numai pe circuitul de Formula 1, dar acum se poate utiliza şi pe stradă. Pentru colecţie AMG One înseamnă un mare plus pentru că sunt foarte puţine şi nu multe dintre ele vor putea fi accesate de public," a adăugat Ţiriac.

-------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri principale Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel