Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iohannis, vizită oficială la Chişinău: Fără reforme, Moldova nu va avea o dezvoltare durabilă
WhatsApp
Preşedintele Klaus Iohannis efectuează, azi, o vizită oficială la Chişinău, la invitaţia omologului moldovean, Maia Sandu. Este prima vizită la nivel înalt primită, la Chişinău, de Maia Sandu după preluarea mandatului de preşedinte, în urma alegerilor din 15 noiembrie din Republica Moldova. Klaus Iohannis a fost întâmpinat de omologul său de Maia Sandu cu pâine și sare. Cei doi președinți au salutat garda de onoare. 
klaus_iohannis_maia_sandu_chisinau

"Vă mulțumesc pentru sprijinul oferit în aproape 3 decenii. România este cel mai important partener comercial. România a venit cu investiții în domenii strategice", a spus Maia Sandu. "Mă bucur că mă aflu la Chișinău, alături de Maia Sandu. Republica Moldova poate să devină un stat de drept consolidat. Fără reforme, Moldova nu va avea o dezvoltare durabilă. România își dorește ca Republica Moldova să prospere", a declarat președintele Klaus Iohannis.

 

România sprijină vaccinarea anti-Covid a cetățenilor din Republica Moldova

 

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, la Chișinău, că România va sprijini vaccinarea anti-Covid a cetățenilor din Republica Moldova, prin furnizarea a până la 200.000 de doze de vaccin. „Susținerea procesului de vaccinare anti-Covid-19 a cetățenilor Republicii Moldova prin furnizarea a până la 200.000 de doze de vaccin și trimiterea la Chișinău în etapa imediat următoare a unei echipe de experți români care să împărtășească din experiența României și să ajute la pregătirea strategiei de vaccinare. Este însă necesară o cooperare strânsă cu autoritățile de specialitate ale Republicii Moldova și implicarea acestora”, a declarat Klaus Iohannis în cadrul vizitei pe care o face marți la Chișinău. Șeful statului a spus că România va furniza, așa cum a mai făcut-o până acum, și medicamente, echipamente medicale și de protecție pentru îngrijirea pacienților de Covid-19 din republica Moldova.

La rândul său, Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a spus că dozele de vaccin vor fi destinate lucrărilor medicali. „Ne buurăm de deschiderea României de a oferi vaccinuri în Republica Moldova cât mai curând. Aceste vaccinuri, destinate în special lucrătorilor din prima linie, lucrătorilor medicali, vor salva vieți și ne vor ajuta să oprim răspândirea infecției”, a spus Maia Sandu.

 

A doua vizită a liderului de la Cotroceni în Republica Moldova 

 

Aceasta este a doua vizită a liderului de la Cotroceni în Republica Moldova, dar și prima întrevedere a Maiei Sandu cu un șef de stat străin după ce a devenit președintă. În cadrul vizitei vor fi abordate aspecte concrete referitoare la sprijinul României pentru cetăţenii Republicii Moldova, inclusiv în contextul pandemiei de COVID-19, şi respectiv pentru susţinerea dezvoltării economice şi sociale a ţării vecine.

Totodată, cei doi preşedinţi urmează să adopte o Declaraţie comună prin care se urmăreşte consolidarea parteneriatului strategic bilateral, reafirmând relaţia specială dintre Bucureşti şi Chişinău la aniversarea, în 2020, a zece ani de la semnarea Parteneriatului Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova, precum şi angajamentul Republicii Moldova de a urma parcursul european şi de a implementa reformele democratice necesare în acest sens, precizează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel