Spitalul Universitar București va fi unul dintre primele obiective care va beneficia de finanțare din PNRR. Comisia Europeană trimite PNRR-ul României, luni, la Consiliu. În aproximativ 4 săptămâni termină analiza, apoi semnează cu România acordul de finanțare.
Ulterior, România va primi 3,8 miliarde euro la finalul lui 2021 ca prefinanțare, ceea ce înseamnă aproximativ 13% din totalul sumei alocate. România va beneficia, prin PNRR, ce 29,2 miliarde de euro.
Citeste si: Cîțu despre aprobarea PNRR de către CE: În total, vor fi 64 de reforme de care vor beneficia românii
"Salut anunțul doamnei Ursula von der Leyen despre PNRR, care a primit undă verde la la CE chiar azi. Aprobarea, un moment simbolic. Finalizarea PNRR și aprobarea de către CE e doar o victorie de etapă. Provocările majore încep abia acum. Implementarea la timp a reformelor este esențială. PNRR ne oferă resurse pentru reforme esențiale pe termen mediu și lung. Este o oportunitate extraordinară să investim în autostrăzi, spitale, digitalizare, administrație, educație. Pandemia ne-a arătat foarte clar că vulnerabilitățile din sistemul de sănătate au implicații majore. De aceea, investițiile în sănătate sunt un pilon definitoriu în PNRR. La Spitalul Universitar, prin folosirea acestor fonduri, pacienții vor beneficia de cele mai avansate tehnologii. E doar începutul. Avem o responsabilitate uriașă, pentru a ne asigura că acești bani vor schimba fața României. Domnule premier, domnilor miniștri, vă cer să faceți o prioritate absolută din implementarea reformelor prevăzute în PNRR. Este o șansă, e șansa de a lăsa generațiilor viitoare o Românie profund modernizată", a spus Klaus Iohannis.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News