Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Inundații în România. Persoana dispărută la Pechea, găsită în viață. Alte cinci persoane, decedate în propriile gospodării
WhatsApp
O persoană dispărută în zona inundațiilor a fost găsită. Cu toate acestea, cinci persoane sunt confirmate decedate ca urmare a inundațiilor. 
sursa foto: Inquam Photos / George Călin

O persoană dispărută din localitatea Pechea, județul Galați, a fost găsită în viață, conform unei informări transmise duminică de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

„Persoana a fost găsită în viață și nu prezintă afecțiuni medicale”, a precizat IGSU.

În același timp, autoritățile sunt în căutarea unei alte persoane din localitatea Costache Negri, din județul Galați.

„Ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice severe din zilele trecute, la momentul raportării, sunt înregistrate cinci persoane decedate”, a adăugat IGSU.

În urma inundațiilor și a condițiilor meteorologice din 14 septembrie 2024, dar și în contextul prognozei nefavorabile pentru 15 septembrie 2024, Inspectoratele pentru Situații de Urgență din județele Iași și Vaslui au intensificat activitatea operațională.

În județul Iași, peste 400 de pompieri sunt mobilizați, alături de 6 autocamioane de intervenție, 9 bărci, o automacara, 26 de mașini de stingere, 4 microbuze, 3 șenilate, un buldoexcavator, 8 motopompe transportabile, 6 motopompe remorcabile, un punct de comandă mobil și o tabără mobilă. Totodată, în sprijinul ISU Iași, a fost trimisă o tabără mobilă de la ISU Mureș.

În județul Vaslui, 380 de pompieri acționează cu 5 autocamioane de intervenție, 3 bărci, 22 de mașini de stingere, 2 microbuze, o șenilată, 14 motopompe transportabile, 6 motopompe remorcabile și o tabără mobilă. În ajutorul ISU Vaslui, a fost dislocată o tabără mobilă de la ISU Harghita, precum și autospeciale de intervenție din județele limitrofe.

Inspectorul general al IGSU a dispus suplimentarea resurselor din județele Iași și Vaslui cu echipamente și efective din alte județe neafectate de fenomenele meteo, iar toate resursele tehnice sunt deja în drum spre aceste zone.

Ciolacu spera că oamenii dispăruți s-au refugiat la rude

 

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat, duminică dimineaţă, la tabăra de sinistraţi de la Slobozia Conachi, că două persoane încă sunt date dispărute.

"Nu avem o veste foarte bună, încă sunt două persoane dispărute de acum două nopţi", spunea premierul.

Marcel Ciolacu a precizat la momentul respectiv că "s-ar putea să fie şi o alarmă falsă, ca oamenii să se fi dus la rude".

Una dintre cele două persoane dispărute a fost găsită, ulterior, decedată.

Inundaţiile au afectat circa 5.400 gospodării din 24 comune din judeţul Galaţi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel