Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Inundații în Italia. Stare de urgență în nordul țării 
WhatsApp
Este stare de urgență în nordul Italiei din cauza indundațiilor care au lovit această regiune. 

Stare de urgență la Rusalii în nordul Italiei. Există un nivel de alertă de vreme severă în regiunea Veneto. În Lombardia, cadavrul unui bărbat de 66 de ani a fost recuperat după ce a fost măturat de un pârâu. Alte două persoane care au căzut și ele în apă au reușit să se salveze.

Furtunile au avut regiunile de nord ale Italiei de câteva zile. Ploile abundente, furtuni și rafale de vânt au provocat vineri noaptea inundații în mai multe municipii din provinciile Udine și Pordenone. Nivelurile râurilor Tagliamento și Livenza au crescut brusc. 

Inundații în Italia. Pod prăbușit în provincia Vicenza


Ploi și furtuni care au cauzat pagube semnificative au fost raportate și în Veneto. Un pod s-a prăbușit în Malo, în provincia Vicenza. A fost măturat de apele râului Livergon, ale cărui maluri s-au surpat după ploile abundente. Nimeni nu a fost rănit, a informat presa locală. Ploi abundente au fost semnalate și în Veneția.

20 de milioane de metri cubi de apă s-au scurs din Lacul Garda în 24 de ore. Nivelul este cu 136 de centimetri deasupra punctului zero hidrometric. În urmă cu exact un an, era de 73 de centimetri.

Cetăţenii nu ar trebui să iasă afară în mod inutil

Pentru prima dată, toate cele şase bazine de canalizare din regiunea Veneto au fost deschise pentru ca masele de apă să fie colectate. Au început deja lucrări de remediere în zonele în care au fost probleme. 

Autoritățile au avertizat populația să fie precaută și le-au cerut cetățenilor să iasă în aer liber doar dacă este absolut necesar, cu precizarea să stea departe de baraje sau de bazine hidrografice. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel