Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Internetul va dispărea în curând”. Un expert prezice sfârșitul World Wide Web
WhatsApp
Internetul se îndreaptă către un „punct fără întoarcere”, deoarece dezavantajele sale devin prea mari, explică un expert media, care prezice sfârșitul World Wide Web.
Internetul va dispărea în curând. Un expert prezice sfârșitul World Wide Web. Sursa foto: freepik.com

Teoreticianul olandez al mass-media și expertul în internet, Geert Lovink, vede internetul pe cale de dispariție. Dezavantajele exprimării opiniilor online vor fi în curând atât de mari încât oamenii se vor îndepărta de internet, explică profesorul de la Universitatea de Științe Aplicate din Amsterdam (AUAS).

În plus, având în vedere situația geopolitică, trebuie să ne așteptăm la un acces limitat sau chiar la un eșec complet al internetului așa cum îl cunoaștem în viitor. Acest lucru este raportat de kreiszeitung.de.

 

„Internetul va dispărea în curând”

 

După cum afirmă Lovink în prelegerea sa, ”Extinction Internet”,  s-a ajuns la un punct de la care nu există întoarcere. „În ultimii zece ani, internetul este incapabil să-și inverseze propriile tendințe distructive", spune olandezul.

Utilizatorii plătesc un preț mare pentru dependența de internet, de rețelele sociale și de aplicații. Acest preț este, în primul rând, de natură psihologică. Tinerii suferă de o imagine de sine distorsionată și tulburări de anxietate, memoria pe termen scurt devine din ce în ce mai săracă, iar atenția este fragmentată.

 

Tot mai mult control și supraveghere pe internet

 

Observația că Internetul accelerează problemele lumii și devine din ce în ce mai problematic atinge statutul de consens”, a spus Lovink în discursul său. Controlul devine din ce în ce mai sofisticat: „Prezumata noastră libertate de exprimare nu mai există în realitate.

Există multe exemple în acest sens: în China, doar cei care au licență oficială pentru a face acest lucru au voie să comenteze probleme politice. În Statele Unite, oricine solicită o viză trebuie să dezvăluie toate profilurile din rețelele sociale. Cercetătorul media explică că acest control sofisticat va fi în curând atât de omniprezent în Europa încât oamenii se vor îndepărta de internet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel