Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Interlopul Iulian Boț, zis Viscol, arestat în Italia: Condamnat în țară alături de un fost șef din Poliție, filmat la o petrecere cu lăutari
WhatsApp
Dat în urmărire internațională, Interlopul Iulian Boț, zis Viscol, liderul unui clan de romi din Banat, a fost trădat de fotografiile de pe rețelele de socializare. El a fost arestat la Padova, în Italia, după ce o filmare cu el la o petrecere cu lăutari a început să circule pe rețelele de socializare. Cercetat în același dosar cu Viscol, fostul șef al IPJ Timiș a fost condamnat la închisoare pentru că l-ar fi ajutat pe interlop să scape de dosarul de evaziune fiscală. 
Iulian Boț - „Viscol“

Iulian Boț, șeful de unei grupări mafiote românești cunoscută sub numele de Viscol, se ascundea la Padova. Dar nu s-a gândit la  problema că carabinierii italieni și, mai ales, publicarea de fotografii și videoclipuri pe rețelele de socializare i-ar putea da bătăi de cap și ar putea duce la prinderea  sa. 

Protagonistul cazului este cunoscut sub numele de Viscol, șeful unei grupări criminale de romi cu sediul la Lugoj, dar care avea influență și la Timișoara. Viscol a fost filmat stând la masă cu un cântăreț de manele și dând dedicații, la adăpostul unei rezidențe.

În urma unei anchete complexe, militarii Unității de Investigații a comandamentului provincial, condusă de colonelul Giovanni Garrasi, au dat de urma bărbatului, care avea un mandat european de arestare în urma unei condamnări de către o instanță din capitala Transilvaniei, și era căutat pentru infracțiuni fiscale. Acesta ar fi membru al unei organizații care vinde autovehicule din Uniunea Europeană și apoi le revinde fără a plăti taxele datorate nu doar în România, ci și în Germania.

Interlopul Iulian Boț, zis Viscol, arestat în Italia

 

În Padova, bărbatul are afaceri și cu o reprezentanță auto din comuna Ponte San Nicolò, unde lucrează o parte din familia și prietenii săi. Boț Iulian, care are de executat o pedeapsă de patru ani și opt luni, a fost transferat într-o celulă a închisorii din Via Due Palazzi, potrivit Il Gzzetino.

Viscol, porecla lui Boț Iulian cu care se identifică întregul clan, a fost protagonistul unui război între ramuri ale mafiei romilor care se întreceau pentru proprietăți istorice din centrul Lugojului pentru a fi transformate în spații de cazare. După cum se arată într-un document al Tribunalului Timișoara, între membrii clanului Viscol și clanurile rivale au izbucnit de-a lungul timpului mai multe confruntări deosebit de violente.

În 2009, membrii grupării lui Boț Iulian au tras mai multe focuri de armă în casa unei familii rivale, iar în 2013, însuși Viscol, împreună cu câțiva securiști, a intrat în casa unui rival, care a fost apoi împușcat în ambele picioare.

Viscol, condamnat în țară alături de un fost șef din Poliție, filmat la o petrecere cu lăutari în Italia

 

Individul a fost implicat în trecut în numeroase scandaluri violente în Lugoj. În 2013, polițiștii din Timișoara i-au deschis un dosar penal de evaziune fiscală, după ce a adus mașini din Germania și nu ar fi plătit taxele la stat. Investigațiile Poliției Române au descoperit în cele din urmă că clanul Viscol era protejat de un fost director al inspectoratului județean de poliție: acesta acceptase o mită de 100.000 de euro de la Viscol pentru a evita închisoarea în dosarul de evaziune fiscală.

Pentru a tergiversa dosarul, a apelat la inspectorul șef Sorin Muntean, cel care în perioada 2012-2015, conducea Inspectoratul de Poliție Județean Timiș. Acesta, având o mai veche relaţie cu inculpatul Boț Iulian, a sprijinit grupul infracţional coordonat de acesta în scopul favorizării făptuitorului, liderul clanului Viscol din Lugoj.

Potrivit anchetatorilor, Sorin Muntean a primit șapte mii de euro din partea lui Viscol, şi aceeași sumă a ajuns și la un alt şef din poliţie, de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice. Cei doi, împreună cu un avocat, l-au îndrumat pe individ să facă mai multe expertize, astfel încât vinovat de evaziunea fiscală să fie un interpus, administrator al firmei care a vândut mașinile.

Înalta Curte de Casație din România a pronunțat în urmă cu câteva zile sentința definitivă împotriva lui Viscol, iar mandatul european de arestare a fost declanșat și pe numele lui Viscol, care a postat pe pagina sa de Facebook filmulețe cu călătoria sa în Italia, unde, în cele din urmă, a fost arestat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel