Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Interlop român, capturat în Anglia și condamnat la 11 de ani de închisoare
WhatsApp
Un interlop român care își desfășura afacerile în Marea Britanie a fost arestat și condamnat la 11 ani de închisoare, după ce anchetatorii au descoperit că a obligat două tinere să se prostitueze. Toată investigația a fost făcută cu sprijinul polițiștilor români.  
Anghel Iordache, românul condamnat la închisoare în Anglia (Sursa foto: westyorkshire.police.uk)

Anghel Iordache, un român în vârstă de 49 ani, a fost condamnat la 11 ani de închisoare în Anglia, după ce autoritățile au stabilit că a racolat două tinere din România pe care le-a obligat să se prostitueze. Potrivit unui comunicat al Poliției din West Yorkshire, victimele au fost salvate de autorități.

Detectivii de la echipa CVET (Child Vulnerable to Exploitation Team) din Leeds consideră că este posibil ca Iordache să fi traficat și alte femei în țară în scopul exploatării sexuale și încurajează orice persoană care crede că a fost o victimă să contacteze autoritățile.

"Sper că acest rezultat va da încredere oamenilor să raporteze poliției activitățile care ar putea avea legătură cu sclavia modernă, astfel încât să putem lua măsuri împreună cu partenerii împotriva celor care sunt implicați în această practică îngrozitoare. Am dori să profităm de această ocazie, acum că Iordache se află în spatele gratiilor pentru o perioadă semnificativă de timp, pentru a face apel la femeile care cred că au fost traficate în țară de către el. Oricine se prezintă va fi sprijinită de ofițerii noștri special pregătiți, care lucrează în parteneriat cu agențiile pentru a investiga aceste chestiuni în mod amănunțit și cu discreție pentru a aduce autorii acestei crime oribile în fața justiției", a spus inspectorul detectiv Al Cheyne. 

Poliția Română a colaborat cu autoritățile britanice în acest caz 

 

”În cursul lunii martie 2022, polițiștii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, în baza informațiilor obținute cu privire la situația de risc și exploatare a două tinere românce, pe teritoriul Marii Britanii, au transmis cu operativitate aceste date autorităților britanice prin intermediul canalelor de cooperare polițienească internațională, în vederea verificării situației și salvării celor două victime.

Operațiunea de salvare desfășurată de polițiștii din Leeds a condus la arestarea unui bănuit, cetățean român și eliberarea celor două victime, ce ar fi fost exploatate sexual de acesta.

Din cercetări a reieșit că tinerele ar fi fost recrutate din România, fiind ulterior transportate în Regatul Unit al Marii Britanii, unde ar fi fost obligate prin amenințări și violență să practice prostituția, fiind cazate la mai multe adrese situate pe teritoriul Marii Britanii.

Persoanele cu care victimele ar fi fost obligate să întrețină relații sexuale contra unor diferite sume de bani ar fi fost racolate prin intermediul unor anunțuri postate de către cel în cauză.

În 4 luni de la informarea transmisă de Poliția Română polițiștilor britanici, respectiv în luna iulie 2022, bănuitul, cetățean român, a fost trimis în judecată, judecat și condamnat la executarea pedepsei cu închisoarea de 11 ani și opt luni, pentru exploatarea sexuală a celor două victime.

Acest caz reflectă reacția rapidă a Poliției Române în fața situațiilor de risc în care se pot afla victimele exploatării, subliniază buna și eficienta cooperare a forțelor de poliție române și britanice, precum și angajamentul acestor instituții în lupta împotriva traficului de persoane”, a transmis Poliția Română.

 

------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel