Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Insula pe care niciun om nu are voie să o viziteze. Găzduiește 4.000 dintre cei mai letali șerpi din lume
WhatsApp
Insula Șerpilor, cunoscută și sub numele de Queimada Grande, reprezintă un loc fascinant, dar și extrem de periculos, găzduind în jur de 4.000 de șerpi. Niciun om nu are voie să pășească pe această insulă, din motive de siguranță.
Foto: Unsplash

Situată la aproximativ 50 de kilometri de coasta Braziliei, Insula Șerpilor este o zonă în care există o densitate extrem de ridicată a acestor reptile. Cu trei până la cinci șerpi pe metru pătrat, este un mediu în care orice vizitator ar fi în pericol iminent.

Capul de lance auriu, o specie endemica care trăiește doar pe această insulă, reprezintă o amenințare majoră pentru oricine ar intra în contact cu el. Veninul său puternic poate provoca moartea într-un interval foarte scurt de timp, iar întâlnirea cu acești șerpi poate fi fatală.

 

Chiar și pentru oamenii de știință, accesul pe Insula Șerpilor este restricționat

 

Autoritățile permit doar câtorva cercetători să viziteze insula în fiecare an, iar chiar și atunci, aceștia sunt însoțiți de echipe medicale și iau măsuri de precauție extreme.

Un reporter care a avut ocazia rară de a explora Insula Șerpilor timp de o oră, însoțit de o echipă medicală, a povestit despre avertismentele primite de la localnici. Pescarii din zonă îi sfătuiesc pe toți să nu se aventureze pe insulă, menționând legende despre întreaga familie ucisă acolo și pirați care ar fi îngropat comori pe insulă, apărându-le cu ajutorul șerpilor.

De-a lungul anilor, veninul șerpilor din Insula Șerpilor a evoluat pentru a deveni și mai letal, fapt ce a constituit subiect de studiu pentru oamenii de știință. Cu prăzi mai mari, precum păsările migratoare, veninul acestora s-a adaptat pentru a face față acestei provocări.

Cu toate că insula reprezintă un mediu extrem de periculos, este și un loc de interes pentru cercetători, fiind considerat un "laborator în sălbăticie" unde se poate studia evoluția în acțiune.

Insula Șerpilor este un loc fascinant din punct de vedere științific, este și unul care ar trebui evitat cu orice preț de către oameni, dat fiind pericolul iminent pe care îl reprezintă acești șerpi letali.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel