Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Inspector antifraudă fiscală - trimis în judecată pentru trafic de influenţă de 100.000 de euro
WhatsApp
Georgiana Popa, inspector antifraudă fiscală, a fost trimisă în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie, fiind acuzată că i-ar fi cerut 100.000 de euro unui fost director al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală pe care urma să-i dea unui procuror anticorupţie pentru ca martorul să primească o soluţie favorabilă într-un dosar în care ar fi fost cercetat.

Prinsă în flagrant de DNA în timp ce primea suma de 100.000 de euro

 

Georgiana Popa, inspector antifraudă fiscală în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală, a fost prinsă în flagrant de DNA în timp ce primea suma de 100.000 de euro, pe care a cerut-o de la un un fost director al Direcției, pentru a o da unui presupus procuror DNA, care ar fi urmat să dea o soluție favorabilă într-un proces care nu exista.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis, miercuri,  procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a Georgianei Popa, la data faptei inspector în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală Bucureşti, pentru trafic de influenţă, conform Agerpres.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că, în cursul lunii martie, Georgiana Popa ar fi pretins, în mod repetat, de la un fost director în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (martor în cauză) suma de 100.000 euro despre care susţinea că o va remite unui procuror din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie asupra căruia a lăsat să se creadă că are influenţă.

În schimbul banilor, spun anchetatorii, presupusul procuror ar fi trebuit să dispună o soluţie favorabilă martorului într-o eventuală cauză penală în care acesta ar fi fost cercetat.

"În contextul menţionat, la data de 29 martie, inculpata Georgiana Popa ar fi primit cei 100.000 de euro pretinşi, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante", arată DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză. 

 

 

Citetește și...

Fratele lui Radu Mazăre, condamnat definitiv la 3 ani închisoare cu executare în dosarul locuinţelor sociale

 

Iniţial, la instanţa de fond, Alexandru Mazăre fusese achitat pentru complicitate la luare de mită, având de plătit doar o amendă penală de 5.000 lei pentru fals în declaraţiile de avere, însă un complet de cinci judecători de la ICCJ a admis apelul DNA şi a decis ca fostul parlamentar să primească trei ani de închisoare cu executare, fiind menţinută şi amenda penală...citește în continuare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel