Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Îngrijitoare româncă din Italia, înșelată pe Facebook. I-a dat 23.000 euro unui bărbat care i-a promis că se vor căsători
WhatsApp
O româncă a fost păcălită de un escroc sentimental în Italia, căruia i-a dat peste 23.000 de euro. 
Românca a fost păcălită de un escroc pe Facebook (Foto: Freepik)

O româncă venită să lucreze ca îngrijitoare în Italia a căzut pradă unei înșelătorii sentimentale pe Facebook. Bărbatul cu care credea că își va construi un viitor i-a cerut bani sub diverse pretexte, inventând scuze și promițând că îi va înapoia. Femeia a ajuns astfel să îi plătească acestuia 23.500 de euro, o sumă considerabilă, având în vedere salariul ei lunar.

”Mi-a zis că mă iubește (..) Mi-a făcut complimente” 

 

Înșelătoria a ieșit la iveală când victima a observat că fotografia "iubitului" era asociată cu o altă identitate pe un alt profil de socializare. Femeia a depus o plângere la instanță, unde a povestit cu durere modul în care a fost manipulată și cum a pierdut banii.

"Mi-a zis că mă iubește și mi-a promis că va veni la mine și îmi va da înapoi toți banii. Inițial ne-am scris unul altuia în engleză, apoi în italiană. Cu o ocazie mi-a cerut să-i împrumut 4.800 de euro pentru vămuirea unui colet foarte important, care venea din Turcia. I-am dat-o în două tranșe. Mi-a făcut complimente, a spus că mă place ca femeie. A mers până acolo încât a spus că am putea chiar să ne căsătorim. A spus că nu poate veni în Italia din cauza unor probleme legate de acte și mi-a cerut din nou bani cu diverse scuze. Nu aveam toți banii, așa că i-am dat în rate. În total am ajuns să-i plătesc 23.500 de euro din 2016 până în 2018", a povestit românca.

O bună parte din salariul ei de îngrijitor, în valoare de o mie de euro, a fost cheltuit pentru a-i face pe plac bărbatului care a făcut-o să creadă că vor avea un viitor împreună. "Mi-a spus că este inginer constructor: se despărțise de soție pentru că o găsise cu altcineva și aveau împreună o fiică. Apoi, într-o zi, am găsit fotografiile lui pe alt profil, tot pe Facebook", a mai spus femeia, potrivit publicației Gazzeta di Reggio.

Pe lângă ea, o altă femeie din Portogruaro a căzut pradă aceleiași scheme. Ambele victime au depus plângeri împotriva celor doi presupuși fraudatori, rezidenți în Reggio Emilia.

 

---------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel