Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Îngrijitoare româncă, acuzată că maltrata bătrânii dintr-un azil din Italia, a fost declarată nevinovată
WhatsApp
Procesul împotriva unei badante de origine română, angajată într-un azil de bătrâni din Pace del Mela, Italia, s-a încheiat cu un verdict de nevinovăție, deși aceasta era acuzată că lovea și maltrata oamenii în vârstă.
Îngrijitoare româncă, acuzată că maltrata bătrânii dintr-un azil din Italia, a fost declarată nevinovată / Foto ILUSTRATIV

Românca, ale cărei inițiale au fost menționate drept M.R., a fost apărată de avocatul Alessandro Imbruglia în fața acuzațiilor de violență îndreptate împotriva unor bătrâni găzduiți în azil, conform presei străine. Tribunalul a emis un verdict de achitare, respingând acuzațiile care păreau să fi aruncat o umbră asupra reputației sale și asupra întregii instituții.

Acuzațiile au izvorât inițial dintr-o plângere depusă de proprietarul azilului împotriva angajatei, care ulterior a fost concediată. Plângerea s-a bazat pe înregistrări video care, conform acuzării, ar fi surprins comportamentul agresiv al româncei față de bătrânii cu nevoi speciale găzduiți acolo. Conform actului de acuzare, femeia ar fi fost acuzată că a abuzat și agresat bătrânii, maltratând fizic și psihologic oaspeții vulnerabili, inclusiv cei cu dizabilități, prin împingere, lovire, blocare și provocare de leziuni.

 

Românca a fost declarată nevinovată

 

Cu toate acestea, avocatul apărării, Alessandro Imbruglia, a reușit să respingă aceste acuzații în fața instanței. Avocatul a argumentat că probele prezentate nu erau suficiente pentru a demonstra vinovăția clientei sale. În urma audierilor și a examinării probelor, Tribunalul din Pace del Mela a emis un verdict de achitare, considerând că faptele imputate nu au fost dovedite în mod concludent.

Decizia instanței a fost primită cu ușurare de către susținătorii femeii și de către comunitatea românească din zonă, care au susținut-o pe parcursul întregului proces. În schimb, proprietarul azilului de bătrâni a fost criticat pentru modul în care a gestionat situația și pentru consecințele pe care le-a avut asupra reputației și integrității personalului său.

Cu toate că procesul a fost lung și tensionat, achitarea badantei românce a demonstrat că sistemul judiciar italian acordă o atenție serioasă evaluării dovezilor și garantării unui proces echitabil pentru toți cei implicați.

 

---------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel