Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Informații noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: A stat de vorbă cu medicii de dimineață
WhatsApp
Chiar dacă, joi, Florin Piersic a trecut printr-o intervenție chirurgicală foarte complicată, actorul se simte deja mai bine după operație. În această dimineață a stat de vorbă cu personalul medical. Medicii au stabilit că în viitorul apropiat actorul va beneficia de o proteză normală la genunchi și ar putea să i se reintroducă dispozitivul scos anterior din inimă.
Informații noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: Actorul se simte bine și a stat de vorbă cu medicii de dimineață

Florin Piersic, una dintre cele mai distinse figuri ale cinematografiei românești, a primit un nou val de speranță după o intervenție chirurgicală complexă la Spitalul de Ortopedie "Foişor" din București. Chiar dacă operația de joi a fost extrem de dificilă, actorul se simte deja mai bine și a întreținut un dialog cu medicii care i-au verificat starea și apropiații în această dimineață. De asemenea, se alimentează și bea lichide singur.

Medicii spun că Florin Piersic nu are febră în acest moment, iar parametrii biologici legați de inflamație s-au ameliorat, ceea ce înseamnă că tratamentul începe să își facă efectul. 

Potrivit informațiilor furnizate de unitatea medicală prin intermediul unui comunicat de presă, operația lui Florin Piersic a fost o procedură de urgență, implicând extragerea protezei de genunchi și implantarea uneia temporare. 

"Având în vedere starea gravă a pacientului Florin Piersic, s-a constituit o echipă compusă din medici ortopezi, ATI, infecţionişti şi medic cardiolog şi s-a decis efectuarea intervenţiei chirurgicale în regim de urgenţă. A fost extrasă proteza de genunchi, s-a practicat asanare extinsă şi implantarea unei proteze tip spacer cu caracter temporar, purtătoare de antibiotic.", a transmis joi Spitalul "Foişor".

 

Florin Piersic a trecut cu bine de operație

 

La vârsta de 88 de ani, Florin Piersic continuă să impresioneze publicul prin rezistența sa. Acesta a fost transferat de la Cluj-Napoca la București, după ce a fost inițial internat la Institutul Inimii "Niculae Stăncioiu" din Cluj-Napoca pentru o intervenție de extragere a sondelor unui stimulator cardiac.

Medicii care au supravegheat cazul său au identificat o infecție la nivelul genunchiului, care s-a răspândit ulterior la inimă, determinând necesitatea extragerii stimulatorului cardiac și a sondelor asociate. Transferul la București a fost efectuat la solicitarea familiei, deși conducerea Institutului Inimii a subliniat că actorul ar fi putut fi tratat în condiții optime și la Cluj-Napoca.

În ceea ce privește evoluția stării lui Florin Piersic, discuția sa cu medicii în această dimineață este o confirmare a faptului că se recuperează în mod favorabil și că beneficiază de îngrijirea adecvată în cadrul spitalului. Ulterior, actorul va beneficia de o proteză normală la genunchi, iar în viitor ar putea să i se reintroducă dispozitivul scos anterior din inimă.

 

---------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel