Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Val de indignare în Spania. Un român care a intrat într-o secție să ceară ajutorul a fost bătut de un polițist: "Doamne, unde am ajuns?"
WhatsApp
Un român care suferea de o boală psihică a intrat din greșeală în secția de poliție din Madrid, Spania, în mai 2022, crezând că este un spital. În loc să primească ajutorul de care avea nevoie, acesta a fost reținut ilegal și bătut de către un polițist. Incidentul a fost surprins de camerele de supraveghere din secție și a stârnit un val de indignare în presa spaniolă și românească.   

Cazul unui român provoacă indignare în Spania. Bărbatul, care suferea de probleme psihice, a fost reținut ilegal și agresat brutal de către un polițist din Spania, după ce a intrat din greșeală în secția de poliție în căutare de ajutor. Incidentul a avut loc în mai 2022 în Madrid, atunci când cetățeanul român, confuz din cauza unei boli psihice, a confundat secția de poliție cu un spital.

Polițistul acuzat de agresiune, Jorje ASA, a prezentat scuze în fața instanței din Valladolid și a oferit compensații morale de 9.000 de euro victimei, pe care a lovit-o violent cu pumnii și picioarele.

Românul a intrat în secția de poliție și a început să pună întrebări

 

Conform declarațiilor polițistului, incidentul a avut loc când românul a intrat în secția de poliție și a început să adreseze întrebări neclare și confuze. Ofițerul a justificat agresiunea prin afirmația că nu era conștient de problemele de sănătate ale românului și că întâlnirea cu persoane comportamentale neobișnuite era o situație obișnuită în secția de poliție.

Situația s-a complicat întrucât polițistul trebuia să se ocupe și de alte persoane, inclusiv de șoferul de taxi care a adus românul la secția de poliție și care își dorea să își primească plata pentru cursă. Mai mult, polițistul a fost singurul responsabil pentru serviciul de pază la intrare, în condițiile în care suferea de Covid și avea febră în ziua incidentului.

Incidentul a escaladat atunci când românul a dispărut în interiorul secției de poliție, situație care a provocat îngrijorare, mai ales că în clădire se află și un depozit de explozibili și alte materiale periculoase. Polițistul a declarat că a intervenit cu violență după ce victima a opus rezistență în timpul capturării, recunoscând că a mers prea departe în aplicarea forței fizice.

"Doamne, unde am ajuns, m-am întors la orfelinat?"

 

În instanță, victima a relatat că a avut o criză psihotică și a crezut că poate obține ajutor medical în secția de poliție. El a afirmat că agresiunea suferită în secție l-a făcut să retrăiască traume din copilărie, de la orfelinat, unde a fost bătut și ținut într-un butoi cu apă ca pedeapsă. 

"Am fost foarte rău. Am văzut un steag al statului Spaniol și am intrat să întreb de psihiatrul meu", a povestit românul, care a fost ulterior pus la pământ după ce a fost lovit de poliţist. "M-am gândit: Doamne, unde am ajuns, m-am întors la orfelinat?!", a povestit în lacrimi românul. 

Procurorul a cerut o pedeapsă de șapte ani și jumătate de închisoare pentru polițist, în timp ce apărarea a solicitat o pedeapsă minimă și o amendă de 90 de euro, scrie publicația El Dia de Valladoid.

 

------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel