Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Val de indignare în Spania. Un român care a intrat într-o secție să ceară ajutorul a fost bătut de un polițist: "Doamne, unde am ajuns?"
WhatsApp
Un român care suferea de o boală psihică a intrat din greșeală în secția de poliție din Madrid, Spania, în mai 2022, crezând că este un spital. În loc să primească ajutorul de care avea nevoie, acesta a fost reținut ilegal și bătut de către un polițist. Incidentul a fost surprins de camerele de supraveghere din secție și a stârnit un val de indignare în presa spaniolă și românească.   

Cazul unui român provoacă indignare în Spania. Bărbatul, care suferea de probleme psihice, a fost reținut ilegal și agresat brutal de către un polițist din Spania, după ce a intrat din greșeală în secția de poliție în căutare de ajutor. Incidentul a avut loc în mai 2022 în Madrid, atunci când cetățeanul român, confuz din cauza unei boli psihice, a confundat secția de poliție cu un spital.

Polițistul acuzat de agresiune, Jorje ASA, a prezentat scuze în fața instanței din Valladolid și a oferit compensații morale de 9.000 de euro victimei, pe care a lovit-o violent cu pumnii și picioarele.

Românul a intrat în secția de poliție și a început să pună întrebări

 

Conform declarațiilor polițistului, incidentul a avut loc când românul a intrat în secția de poliție și a început să adreseze întrebări neclare și confuze. Ofițerul a justificat agresiunea prin afirmația că nu era conștient de problemele de sănătate ale românului și că întâlnirea cu persoane comportamentale neobișnuite era o situație obișnuită în secția de poliție.

Situația s-a complicat întrucât polițistul trebuia să se ocupe și de alte persoane, inclusiv de șoferul de taxi care a adus românul la secția de poliție și care își dorea să își primească plata pentru cursă. Mai mult, polițistul a fost singurul responsabil pentru serviciul de pază la intrare, în condițiile în care suferea de Covid și avea febră în ziua incidentului.

Incidentul a escaladat atunci când românul a dispărut în interiorul secției de poliție, situație care a provocat îngrijorare, mai ales că în clădire se află și un depozit de explozibili și alte materiale periculoase. Polițistul a declarat că a intervenit cu violență după ce victima a opus rezistență în timpul capturării, recunoscând că a mers prea departe în aplicarea forței fizice.

"Doamne, unde am ajuns, m-am întors la orfelinat?"

 

În instanță, victima a relatat că a avut o criză psihotică și a crezut că poate obține ajutor medical în secția de poliție. El a afirmat că agresiunea suferită în secție l-a făcut să retrăiască traume din copilărie, de la orfelinat, unde a fost bătut și ținut într-un butoi cu apă ca pedeapsă. 

"Am fost foarte rău. Am văzut un steag al statului Spaniol și am intrat să întreb de psihiatrul meu", a povestit românul, care a fost ulterior pus la pământ după ce a fost lovit de poliţist. "M-am gândit: Doamne, unde am ajuns, m-am întors la orfelinat?!", a povestit în lacrimi românul. 

Procurorul a cerut o pedeapsă de șapte ani și jumătate de închisoare pentru polițist, în timp ce apărarea a solicitat o pedeapsă minimă și o amendă de 90 de euro, scrie publicația El Dia de Valladoid.

 

------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel