Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Incident tragic la o cursă de tauri din Spania: Un român a ajuns la spital cu hemoragie după ce a fost lovit de un taur
WhatsApp
Un bărbat de naționalitate română în vârstă de aproximativ 60 de ani a suferit o accidentare gravă la cap în timpul festivalului de curse de tauri din Arroyo, Spania.
Incident tragic la o cursă de tauri din Spania: Un român a ajuns la spital cu hemoragie după ce a fost lovit de un taur / Foto: Captură video youtube

Sărbătorile San Antonio de Padua din Arroyo de la Encomienda au început vineri seară cu un eveniment cu tauri, în care un taur a cauzat panică. La ora 20:00 a fost dat startul și în timpul cursei, unul dintre tauri l-a rănit pe bărbatul român care se afla la început și avea puține cunoștințe despre acest tip de eveniment.

 

Românul a fost prins de un taur la începutul cursei și a suferit o hemoragie internă

 

Inițial a crezut că rana este ușoară, însă ulterior a fost descoperit că bărbatul suferă de o hemoragie internă cauzată de un traumatism cranian provocat de cădere. Taurul nu a reușit să îl străpungă, conform martorilor oculari.

Serviciile de urgență prezente în zonă au acordat primul ajutor românului, care a fost ulterior transportat la spital, potrivit surselor municipale citate de presa spaniolă.

În imaginile surprinse, se observă că participanții de la eveniment manifestă îngrijorare față de bărbatul român, un localnic din Arroyo. Înainte de a fi atacat de taur, acesta aruncă o sticlă de bere la pământ, probabil din cauza îndoielilor legate de starea sa fizică pentru a face față animalului. Ulterior, bărbatul a fost prins de taur, iar ceilalți oameni au fost nevoiți să alunge animalul.

 

În această seară, locuitorii din Arroyo au programată o nouă alergare a taurilor

 

Cursa a început cu dezlegarea tradițională a taurilor, în acest caz, un taur de cinci ani și unul de patru ani, care au alergat energic pe străzi până la arena unde erau așteptați de iubitorii de tauri. Înainte de aceasta, spectacolul taurin a fost oferit de Grupo del Arte, care a dat startul evenimentului la finalul spectacolului. A fost impresionant numărul mare de oameni prezenți pentru a asista la alergarea taurilor.

De data aceasta, evenimentul va începe la ora 20:30 și va implica dezlegarea unui taur de cinci ani și a unuia de patru ani. Apoi, cursa va fi urmată de Capea, cunoscută și sub numele de Becerrada, care este un festival popular de lupte cu tauri minori, în care taurii tineri, mai mici de trei ani, sau vițeii, mai mici de doi ani sunt puși să se lupte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel