Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Incendiul de pădure din Vâlcea, stins cu două avioane Spartan care au lansat peste 25 de tone de apă - VIDEO
WhatsApp
Incendiul de pădure de pe Muntele Zănoaga Câinenilor, din județul Vâlcea, a fost stins, după ce, timp de două zile, două aeronave C-27J Spartan au aruncat din aer 25 de tone de apă.

Două aeronave C-27J Spartan ale Forţelor Aeriene Române, configurate pentru stingerea incendiilor, au acţionat, sâmbătă şi duminică, pentru lichidarea incendiului de pădure izbucnit în zona Muntele Zănoaga Câinenilor, informează un comunicat de presă al MApN.

Potrivit sursei citate, cele două aeronave C-27J Spartan au efectuat, duminică, câte două misiuni în zona unde a izbucnit incendiul de pădure.

Sâmbătă seara, MApN a anunţat că o aeronavă configurată pentru stingerea incendiilor a decolat din Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni şi acţionează pentru stingerea focului din zona Muntele Zănoaga Câinenilor.

Duminică, o a doua aeronavă a fost trimisă în sprijin.

"În cele cinci intervenţii efectuate în cele două zile, aeronavele au lansat deasupra zonei de manifestare a incendiilor forestiere 25 de containere cu apă în total (fiecare container având capacitatea de o tonă)", au transmis reprezentanţii MApN.

VIDEO

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel