Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Incendiu Valencia. Familia româncei care administrează blocul se afla în clădire când au izbucnit flăcările. Alexandra Banu: "Sunt unii despre care nu ştim nimic"
WhatsApp
Alexandra Banu, românca ce administra blocul mistuit de flăcări din Valencia, spune că familia ei se afla în clădire când a izbucnit incendiul, însă au reușit să se salveze la timp. 
Incendiu Valencia. Blocul era administrat de o româncă (Foto: Onda Cero)

Potrivit unui bilanț provizoriu, zece persoane au murit în urma incendiului devastator care a distrus o clădire cu 14 etaje din Valencia, joi. Românca Alexandra Banu, administratora blocului, este în stare de șoc și se întreabă cum o clădire masivă, cu două turnuri, poate fi mistuită de flăcări într-un interval atât de scurt.

Și apartamentul Adrianei a fost distrus, iar intervenția promptă a lui Julián, intendentul clădirii, care a alertat vecinii să-și evacueze locuințele imediat ce incendiul a izbucnit, a permis oamenilor să părăsească blocul la timp. 

„Este un peisaj dezolant, o imagine care cu greu poate fi digerată. Din fericire, nu avem de ce să ne plângem, dar este regretabil că au murit oameni şi că sunt unii despre care nu ştim nimic. Vecinii care au auzit despre asta au ieşit imediat afară. Familii cu copii, pentru că tocmai era timpul să se întoarcă de la şcoală. Eu şi fiicele mele suntem bine, ele au stat la un coleg, iar noi am plecat în altă parte, dar nu am putut să dormim”, a declarat Adriana Banu pentru postul de radio spaniol Onda Cero.

MAE: Nu sunt români printre victimele incendiului din Valencia

 

Ministerul Afacerilor Externe anunță că nu are informații despre existența unor români printre victimele incendiului din Valencia, soldat cu cel puțin 10 morți.

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Consulatului României la Castellon de la Plana, s-a autosesizat ca urmare a apariției în mass-media a informațiilor cu privire la incendiul produs la o clădire de locuințe din Valencia, Regatul Spaniei, în data de 22 februarie 2024.

Reprezentanții oficiului consular au întreprins în regim de urgență demersuri pe lângă autoritățile spaniole competente pentru obținerea unor informații oficiale cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate”, arată un comunicat al MAE.

Până la acest moment, autoritățile locale nu au notificat oficiul consular cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul Consulatului României la Castellon de la Plana nu au fost primite solicitări de asistență consulară în legătură cu acest incident, arată MAE.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului României la Castellon de la Plana: +34964203331, +34964216008, +34964217836, +34964203234, +34964216172, +34964212446; apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center-ului în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție numărul de telefon de permanență al oficiului consular: +34677842467, mai spune MAE.

 

-----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel