Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Incendiu uriaș la centrul petrochimic din Milano: Șase răniți, dintre care doi în stare critică. Focul, pus de persane necunoscute (VIDEO)
WhatsApp
Incendiu uriaș care izbucnit astăzi în San Giuliano Milanese, în sudul orașului Milano, în apropiere de San Donato. Explozia a pornit de la uzina Tomolpack și a provocat incendiul în centrul petrochimic din Milano: compania Nitrolchimica se ocupă cu eliminarea deșeurilor toxice. Norul de fum  este vizibil de la kilometri distanță, 6 răniți dintre care 2 au fost spitalizați în stare gravă. 

Procuratura din Lodi, care răspunde de zona de sud a orașului Milano, a deschis un dosar în acest caz: acuzațiile sunt de incendiu din culpă și vătămare multiplă agravată. Deocamdată, au fost formulate acuzații împotriva unor persoane necunoscute.

O coloană de fum vizibilă în tot Milano. Timp de câteva ore, mii de litri de solvenți au luat foc la Nitrolchimica, o companie din San Giuliano Milanese care se ocupă de eliminarea deșeurilor periculoase. Două persoane au suferit arsuri grave, dintre care una se află în prezent la terapie intensivă, iar șase angajați au fost răniți în total. Iar daunele aduse mediului, asupra ecosistemului și cetățenilor din zonă, încă nu au fost evaluate.

 

Incendiu uriaș, la centrul petrochimic din Milano

 

Acesta este bilanțul incendiului care a izbucnit ieri dimineață într-o zonă industrială petrochimică din sudul orașului Milano. Între timp, procuratura din Lodi, care este responsabilă de această zonă, a deschis un dosar în acest sens: este acest dezastru din vina cuiva? Și de ce?

Acuzația este de incendiu din culpă și vătămare corporală multiplă în formă agravantă. Deocamdată, acuzații împotriva unor persoane necunoscute. De asemenea, deocamdată, tehnicienii de la Unitatea de Investigații a pompierilor nu au putut avea acces în zonă din cauza căldurii excesive și a riscului de prăbușire. Dar anchetatorii vor să afle ce s-a întâmplat.

Mai ales în ceea ce privește explozia care, potrivit mai multor martori, a declanșat incendiul. S-ar fi întâmplat în jurul orei 10.00 în interiorul fabricii Tomolpack, o companie de lângă Nitrolchimica care prelucrează și produce mase plastice. Mulți oameni au relatat că a fost vorba de un utilaj: mai exact, un tocător care s-a supraîncălzit după un scurtcircuit.

 

Șase răniți, dintre care doi în stare critică

 

A fost defectă? A fost vreo neglijență responsabilă pentru funcționarea sa defectuoasă? Sau au fost acțiunile muncitorilor care lucrau în jurul mașinii cele care au provocat explozia, deoarece, potrivit unor muncitori din companiile vecine, o sirenă de alarmă s-a auzit clar cu o clipă înainte de explozie? Toate pistele sunt încă deschise.

După cum subliniază procuratura, deocamdată sunt disponibile doar "simple ipoteze de anchetă". La fel cum pericolul real pentru sănătatea cetățenilor nu a fost încă evaluat: mii de litri de solvenți arși ore în șir și eliberați în aer au reprezentat un pericol?

ARPA (n.r. Agenția Regională pentru Protecția Mediului) din Lombardia, pentru moment, liniștește: "Măsurătorile efectuate în zonele din jurul locului incendiului cu instrumente portabile nu au arătat variații semnificative ale concentrației de poluanți monitorizați", scrie pe site-ul său. Conform măsurătorilor inițiale, pe scurt, nu era vorba de un nor toxic. Pentru rezultatele finale, însă, va trebui să așteptăm încă 72 de ore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel