Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Incendiu puternic în Giurgiu. Aerul a devenit irespirabil
WhatsApp
Pompierii din Giurgiu au intervenit de urgență pentru stingerea unui incendiu puternic vegetație uscată, anvelope și furaje (nutrețuri), pe un teren din localitatea Adunații Copăceni. Aerul din zonă a devenit irespirabil și a fost sesizată și Garda de Mediu.
Incendiu puternic în Giurgiu. Aerul a devenit irespirabil

Flăcările s-au extins cu rapiditate, iar fumul dens a cuprins întreaga zonă. Pompierii acționează cu mai multe autospeciale de stingere cu apă și spumă. La fața locului, au fost chemați și comisarii de mediu pentru a investiga cazul.

Din primele informații, focul a pornit din cauza unui operator care nu ar fi respectat măsurile de ardere a unor deșeuri cu regim special.

"În urmă cu puţin timp, ISU Giurgiu a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu cu degajări mari de fum, pe un teren din localitatea Adunaţii Copăceni. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni şi Gărzii de Intervenţie Mihăileşti, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, sprijiniţi de un buldoexcavator", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Nicoleta Beianu, relatează Agerpres.

 

Incendiu puternic în Giurgiu. Arderile deșeurilor, cauza frecventă a incendiilor 

 

Pompierii și comisarii de mediu atrag atenția operatorilor economici cu privire la respectarea procedurilor pentru arderea controlată a deșeurilor, a vegetației uscate. Pentru ca o ardere să se numească „ controlată” este nevoie de notificarea pompierilor, astfel încât să se prevină izbucnirea unor incendii puternice.

Fumul rezultat în urma acestora este un factor poluant cu efecte devastatoare pentru sănătate, spun autorităție. A fost deschis un dosar de cercetare cu privire la cazul din Giurgiu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel