Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Incendiu la un bloc din Constanța! Zeci de persoane, printre care și copii, evacuate; majoritatea erau străini
WhatsApp
Incendiu, în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-un bloc din Constanţa. 36 de persoane, între care și copii au fost evacuate. Alţi 17 locatari s-au autoevacuat.
Incendiu bloc Constanța - sursa: ZIUA de Constanța

În cursul nopții, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea a fost solicitat să intervină în  pe bulevardul Mamaia din municipiul Constanța. 

La fața locului a intervenit Detașamentul Fripis cu 3 ASAS, 1 autoscara, 1 descarcerare, 1 SMURD B.

Incendiu la un bloc din Constanța! Zeci de persoane, printre care și copii, evacuate



În urma incendiului au fost evacuate de către echipajele de intervenție 36 de persoane (10 copii și 26 adulți), alte 17 persoane s-au autoevacuat., mai transmit reprezentanții ISU Dobrogea. 

Potrivit unor martori, în ce mai mai mare, persoane evacuate erau cetățeni străini. Au fost foarte puțini cetățeni români, potrivit Ziua de Constanța. 

A ars într-un apartament de aproximativ 50mp, suprafața totală afectată fiind de aproximativ 170mp (apartament, casa scării, fațadă bloc). 

Cauza probabilă a incendiului - efectul termic al unui aparat electric.

Incendiul vine la doar  zi după ce magistrații Judecătoriei Constanța au decis ca tânărul care a incendiat, în decembrie 2021, un bloc din Constanța să fie internat într-un centru de detenție pentru o perioadă de trei ani și patru luni. Adolescentul în vîrstă de 15 ani este acuzat de distrugere, vătămare corporală din culpă și evadare.

Vezi mai multe: Copil de 15 ani, reținut după incendiul de la blocul din Constanța. Bilanț: 150 de apartamente afectate și 37 de mașini distruse

Băiatul care a dat foc unui bloc din Constanţa, condamnat. A distrus 37 de maşini şi 94 de apartamente

 

În noaptea de 15/16 decembrie 2021, la ora 00.58, băiatul, împreună cu un prieten mai mic, a dat foc într-o parcare deschisă, situată la parterul unui bloc nou din Constanța, din cartierul Km 4-5, de pe strada Prelungirea Nicolae Grindeanu nr. 6.

Focul s-a extins rapid la mașinile din parcare, care au început să explodeze. Vâlvătaia a cuprins și imobilul, amenințând să ucidă locatarii, surprinși de flăcări. Ca să-și salveze viața, aceștia au urcat pe acoperiș, în miez de noapte, îmbrăcați cu ce au avut la îndemână, și au stat acolo pe o vreme geroasă până au fost recuperați de pompieri.

Au fost distruse 37 de autoturisme parcate la bloc şi în apropierea acestuia. De asemenea, au fost afectate de incendiu 94 de apartamente, spaţiile comune şi scările blocului.

După aproape o oră, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a activat Planul Roşu. În sprijinul pompierilor constănţeni au venit echipaje din Ialomiţa şi Călăraşi. 

Complexul de locuinţe cuprinde cinci scări de bloc cu aproximativ 150 de apartamente situate pe cele şase etaje. În acea noapte, 250 de oameni au fost evacuaţi, dintre care 70 erau copii. Majoritatea persoanelor au fost salvate cu ajutorul autoscărilor, mulţi locatari fiind adăpostiţi pe terasa blocului. 

În noaptea în care s-a petrecut incendiul, băiatul de 15 ani se afla împreună cu un prieten mai mic cu doi ani. Atât el, cât și prietenul său, de 13 ani, au recunoscut la audieri că s-au jucat cu focul. 

Minorii au fost identificați și duși la audieri după ce polițiștii au analizat imagini de pe camere de supraveghere în care se vedea cum doi băieți fug din parcarea subterană a blocului, iar la scurt timp după aceea a avut loc o explozie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel