Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Incendiu la motorul unui zbor Ryanair din Italia: 184 de pasageri au fost evacuați prin toboganele de urgență
WhatsApp
Incendiu la motorul unui zbor Ryanair din Brindisi. Aeroport a fost închis temporar.

Aeroportul Salento a fost închis temporar din cauza unui incendiu la motorul unui avion Ryanair, care decolase din Salento cu destinația Torino. La bordul zborului FR 8826 se aflau 184 de pasageri și membri ai echipajului, toți evacuați cu succes prin toboganele de urgență. Din fericire, nu s-au înregistrat răni.

Pompierii au intervenit imediat, iar aeroportul a suspendat toate sosirile și plecările pentru câteva ore, în scopul securizării aeronavei. Aeroporti di Puglia a emis o declarație în care precizează că închiderea aeroportului a fost necesară din cauza unei probleme tehnice apărute când aeronava era aliniată pentru decolare.

Pasagerii evacuați au fost duși în terminal, unde beneficiază de asistență din partea personalului aeroportuar. Tehnicienii companiei lucrează la remedierea problemei și la verificarea pistei pentru a permite redeschiderea aeroportului. Pe site-ul Aeroporti di Puglia, se anunță că zborurile rămân suspendate până la restabilirea condițiilor normale de funcționare.

Acesta este al doilea incident în care este implicată compania aeriană Ryanair. Acum două zile, anvelopa unui avion Ryanair a explodat la aterizare pe Aeroportul Bergamo.

Pista aeroportului Bergamo Orio al Serio a fost temporar închisă în dimineața zilei de 1 octombrie, după ce anvelopa unui avion Ryanair, sosind din Barcelona, a explodat la scurt timp după aterizare. Incidentul a avut loc în jurul orei 8:00, iar la bordul aeronavei se aflau 162 de pasageri și șase membri ai echipajului. Conform companiei Sacbo, care administrează aeroportul, nimeni nu a fost rănit în urma incidentului.

Explozia anvelopei a avut loc în timpul rulării aeronavei pe pistă. Deși nu s-au înregistrat pagube semnificative, incidentul a dus la suspendarea plecărilor și aterizărilor altor zboruri. Asfaltul pistei a suferit daune care urmează să fie evaluate, scrie fanpage.

Potrivit informațiilor furnizate de L'Eco di Bergamo, avionul a fost nevoit să rămână pe pistă până la remorcare. La fața locului au intervenit pompierii, care au sosit cu cinci vehicule de la aeroport și două de la centrala electrică din Bergamo. În prezent, se desfășoară operațiuni de reabilitare, iar remorcarea aeronavei este programată după finalizarea acestora.

----------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel