Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Incendiu la locuința unui cuplu de români care lucra în Marea Britanie. Cu ultimele puteri și-a salvat iubita, apoi a murit: „A muncit tare mult ca să facă căsuța”
WhatsApp
Din cauza fumului degajat de un generator electric pe bază de benzină, un bărbat de 37 de ani din județul Iași a murit, iar partenera lui, de 41 de ani, a ajuns la spital, intoxicată.  
Incendiu la locuința unui cuplu de români care lucra în Marea Britanie. Cu ultimele puteri și-a salvat iubita, apoi a murit: „A muncit tare mult ca să facă căsuța”

Bărbatul este cel care și-a dat seama de pericol, în toiul nopții, și a sunat la 112. Apoi a încercat cu disperare să își salveze partenera, dar până să vină ambulanța, și-a dat ultima suflare.

 

Bărbatul și-a dat ultima suflare în locuința pe care o construia împreună cu iubita lui

 

Cei doi lucrau în Marea Britanie și se întorseseră acasă, în urmă cu două săptămâni, pentru a sărbători Paștele Catolic în țară, relatează Știrile PRO TV. Locuiau într-o casă aflată încă în construcție și, pentru că nu aveau curent electric, foloseau un generator pe bază de benzină. Marți seară au făcut greșeala să adoarmă cu ușile și toate geamurile închise, iar noxele de la generator au umplut treptat încăperile. Bărbatul s-a dezmeticit, la un moment dat, a realizat pericolul, și a sunat la 112. Inițial, bărbatul reușise să iasă din casă, dar s-a întors înapoi după partenera lui. Nu a mai rezistat și, în câteva secunde, și-a pierdut conștința.

„Am fost primul care a intrat în cameră și am văzut, erau în agonie. El era cu fața, culcat pe pat, și ea era întinsă la podea. Am scos-o pe ea prima dată, era în agonie”, spune Dorinel Miclăuș, șef Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Oțeleni, potrivit sursei citate.

„O femeie de 41 de ani în stare de comă. Femeia a răspuns la administrarea de oxigen. Și-a reluat parțial starea de conștiență și a fost adusă în unitatea primiri urgență”, a declarat Diana Cimpoeșu, medic-șef al UPU SMURD Iași.

Bărbatul nu a mai avut, însă, nicio șansă. Intrase deja în stop cardio-respirator când a fost scos din locuință, și manevrele de resuscitare nu au avut rezultat.

„Îmi pare rău, că e băiat tânăr și a muncit tare mult ca să facă căsuța asta aici. Și noaptea și ziua, ei numai lucrau. A zis că stă până după Paști ca să facem, să băgăm curent... Și a zis lasă că ne descurcăm noi”, a spus o vecină. „Fata măcar că scăpat. Băieți cuminți erau. Erau tineri”.

„Zilnic îi vedeam. Acum lucrau la casă”, spune un vecin.

Femeia a rămas internată în spital pentru tratament, iar medicii spun că este în afara oricărui pericol. Familia bărbatului se pregătește de înmormântare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel