Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Arde o pădure din Italia. Peste o mie de persoane evacuate din cauza flăcărilor / VIDEO
WhatsApp
Incendiu violent într-o pădure din Italia. Autoritățile au evacuat peste o mie de persoane. 
Sursă foto: fanpage.it

Un incendiu de mari proporții a izbucnit în zorii zilei de miercuri, 24 iulie, în pădurea Baia San Felice din Vieste, pe Gargano, Puglia. Flăcările puternice au determinat autoritățile locale să evacueze unitatea turistică Baia dei Campi, care găzduiește aproximativ 1200 de persoane, din cauza riscului ridicat ca focul să ajungă în zonă.

Echipele de pompieri, împreună cu personalul Arif și voluntarii de protecție civilă, au intervenit prompt la fața locului. Datorită vântului puternic, intervenția de la sol este îngreunată, motiv pentru care au fost solicitate și avioanele Canadair. Două aeronave efectuează deja lansări pentru a stopa avansarea flăcărilor, fiind susținute și de un elicopter al pompierilor.

Din cauza incendiului, drumul provincial spre Mattinata a fost închis, complicând și mai mult situația. Primarul orașului Vieste, Giuseppe Nobiletti, monitorizează îndeaproape evoluția incendiului și a decis evacuarea preventivă a Baiei dei Campi. Turiștii fără mijloace de transport sunt evacuați pe mare și găzduiți într-o sală de sport pusă la dispoziție de primărie, în timp ce alții sunt relocați la facilități disponibile din Pugnochiuso.

"Este o situație critică," a declarat primarul Nobiletti pentru Ansa. "Este a cincea încercare de incendiere într-o săptămână, iar de data aceasta au reușit. Îngrijorarea majoră este vântul care împinge flăcările spre Baia dei Campi."

Anul trecut, un alt incendiu din aceeași zonă a provocat pagube semnificative patrimoniului natural și a forțat autoritățile să evacueze o altă unitate turistică importantă.

VIDEO

 

---------------------------

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel