Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
INCENDII în Turcia: Patru MORȚI, zeci de sate și hoteluri evacuate 
WhatsApp
Bilanţul în urma incendiilor de pe coasta de sud a Turciei a crescut la 4 morţi, pompierii luptându-se vineri, pentru a treia zi consecutiv, cu flăcările din cauza cărora zeci de sate şi mai multe hoteluri au fost evacuate, informează Reuters. 
captura video Twitter

Peste 60 de incendii s-au declanşat în această săptămână în 17 provincii de pe coastele Turciei la Marea Egee şi Marea Mediterană, au indicat autorităţile.

Potrivit Ministerului Agriculturii şi Silviculturii din Turcia, incendiile au continuat să fie active în şase provincii. Autorităţile au promis că orice persoană găsită responsabilă pentru declanşarea incendiilor va fi trasă la răspundere.

Mai multe sate şi câteva hoteluri din zone de interes turistic au fost evacuate, iar televiziunile au prezentat imagini cu oameni care fugeau peste câmpuri în timp ce flăcările se apropiau de casele lor.

Incendiile din staţiunea Antalya de la Marea Mediterană şi din provincia Mugla de la Marea Egee continuă să fie active, a declarat ministrul Agriculturii şi Silviculturii din Turcia, Bekir Pakdemirli. "Am sperat să reuşim să stăpânim unele dintre incendii începând din această dimineaţă, dar deşi putem spune cu prudenţă că (situaţia) se îmbunătăţeşte, încă nu putem afirma că se află sub control", a spus oficialul.

Pompierii s-au luptat, de la sol şi din elicoptere, cu un incendiu în care au murit trei persoane, în Manavgat, la o distanţă de 75 de kilometri est de Antalya. O altă persoană a fost găsită moartă joi în zona Marmaris din Mugla, la 290 de kilometri de Manavgat. Incendiul din Marmaris este în continuare activ, însă zonele rezidenţiale nu sunt în pericol, a precizat Pakdemirli.

Ministrul Urbanismului, Murat Kurum, a declarat că 27 de cartiere din Manavgat au fost evacuate din cauza flăcărilor.

Şi în alte zone au fost efectuate evacuări, precum Adana şi Mersin, după ce incendiile au început să se răspândească miercuri în jurul Manavgat, înteţite de vântul intens şi de vremea caniculară. Un spital din Manavgat a fost, de asemenea, evacuat.

Mai multe clădiri, printre care şi un hotel din Marmaris, au fost evacuate

 

Două incendii separate au izbucnit în apropierea zonelor rezidenţiale din zonele turistice de la Marea Egee Bodrum din Mugla şi Didim din provincia Aydin.

Pakdemirli a declarat că trei avioane, nouă drone, 38 de elicoptere, 680 de vehicule pentru stingerea incendiilor şi 4.000 de membri ai personalului au fost mobilizaţi în lupta cu flăcările.

Alte incendii de vegetaţie au izbucnit de asemenea în provinciile Osmaniye, Kayseri, Kocaeli, Adana, Mersin şi Kutahya.

Incendiile de vegetaţie au izbucnit şi în alte zone din regiune, peste 40 de focare fiind înregistrate în Grecia în ultimele 24 de ore, alimentate de vânt şi de temperaturile în creştere, conform autorităţilor. Marţi, un incendiu a făcut ravagii într-o pădure de pini situată la nord de Atena, distrugând cel puţin douăsprezece locuinţe înainte de a fi adus sub control.

De asemenea, incendiile au mistuit în această săptămână porţiuni extinse de pădure de pini din zona muntoasă din nordul Libanului unde cel puţin un pompier a murit şi numeroşi locuitori au fost nevoiţi să fugă din calea flăcărilor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel