Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Încăierare între români, în Olanda: Un bărbat de 38 de ani, închis după ce a tăiat un conațional
WhatsApp
Un român trebuie să petreacă șase luni în închisoare după ce a înjunghiat un conațional în Winterwijk; instanța respinge pledoaria de "autoapărare".

Un român în vârstă de 38 de ani, care a înjunghiat de mai multe ori o persoană cu un cuțit pe 29 aprilie 2021, trebuie să execute șase luni de închisoare. Instanța l-a condamnat luni pe bărbatul, care locuiește în Germania, conform procedurii.

Dosarul împotriva românului a fost audiat în urmă cu două săptămâni, fără ca acesta să fie prezent.

Un bărbat în vârstă de 55 de ani din România a fost rănit într-un incident de înjunghiere pe Ratumsestraat, în Winterswijk. În ziua respectivă, victima a intrat într-un magazin din Ratumsestraat. Acesta sângera la mână și a chemat poliția. O ceartă legată de banii pentru un loc de muncă ar fi putut fi cauza. Rănile: trei tăieturi, diverse vânătăi și un nas fracturat.

Încăierare între români, în Olanda: Un bărbat de 38 de ani, închis după ce a tăiat un conațional  

 

Doi conaționali suspectați de comiterea faptei au fugit după incident, dar au fost arestați la scurt timp după aceea în cătunul Kotten. Așa a relatat poliția, care a reușit să dea de urma celor doi români la indicațiile victimei. Polițiștii l-au găsit pe românul rănit, care părea să aibă o tăietură superficială. El a fost dus la spital pentru tratament.

Suspectul a declarat la poliție că a fost vorba de autoapărare și că victima era beată și drogată. Dar procurorul nu a crezut această poveste, iar instanța a fost de acord.

O poveste neverosimilă, din partea ambilor suspecți", este judecata instanței care consideră că declarația victimei este de încredere.

După incident, cei doi suspecți au fugit cu o Skoda roșie, dar au fost prinși la scurt timp după înjunghiere datorită acțiunii prompte a poliției. Ei au fost reținuți timp de șase zile. Celălalt coacuzat, în vârstă de 46 de ani, trebuie să apară în instanță în cursul acestui an.

Vezi și:

Olanda. Angajator român, condamnat la închisoare: „Eu nu sunt vinovat, el m-a atacat!”

 

Un angajator român, în vârstă de 38 de ani, a fost condamnat la 6 luni de închisoare pentru tentativă de agresiune gravă, în Zutphen, un oraș din provincia Gelderland, Olanda.

Potrivit rechizitoriului, în data de 29 aprilie 2021, victima lucra într-o clădire comercială din Winterswijk, provincia Gelderland, Țările de Jos. Acolo, victima s-a certat cu angajatorul român și un coleg și a vrut să părăsească localul. Dar, românul și colegul victimei au oprit-o, apoi au lovit victima cu pumnii și piciorul. În rechizitoriu se mai precizează și faptul că victima a fost tăiată cu un tăietor de conserve la mână.

De cealaltă parte, românul de 38 de ani a declarat că a fost atacat de victimă cu acel tăietor de conserve și că el doar s-a apărat. Bărbatul a invocat așadar apărarea de urgență. Însă, instanța a constatat că în acest caz există doar dovezi că acesta, împreună cu un coleg, ar fi atacat victima. Prin urmare, cererea de apărare de urgență a fost respinsă.

La stabilirea pedepsei, instanța a ținut cont de faptul că românul de 38 de ani a folosit violențe grave asupra angajatului său. El a fost persoana care a lovit victima cu un picior în cap și l-a înjunghiat în mână. Prin urmare, potrivit instanței, doar o pedeapsă cu închisoarea este potrivită. Colegul care a fost implicat în luptă trebuie va fi judecat ulterior în instanță.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel