Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Încă o medalie de aur pentru România: Vlad Stancu, primul la 1.500 m liber la Europenele de înot pentru juniori
WhatsApp
Sportivul Vlad Ştefan Stancu a adus, joi, a cincea medalie a delegaţiei României la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Otopeni, el câştigând aurul în proba de 1.500 m liber masculin. 

Deşi a intrat cu al cincilea timp în finală, Stancu a reuşit o cursă extraordinară pe care a încheiat-o în 15 min 05 sec 47/100. Locul al doilea a fost ocupat de polonezul Krzysztof Chmielewski (15 min 13 sec 46/100), în timp ce medalia de bronz i-a revenit turcului Emir Batur Albayrak (15 min 15 sec 24/100).

Aceasta este a doua medalie obţinută, joi, de reprezentanţii României, după argintul sportivei Bianca Costea în proba de 50 m liber feminin.

Delegaţia României a câştigat până acum cinci medalii la CE de înot pentru juniori de la Otopeni: trei de aur - ştafeta masculină 4x100 m liber, alcătuită din David Popovici, Vlad Stancu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu, David Popovici la 200 m liber, Vlad Ştefan Stancu la 1.500 m liber şi 2 de argint - ştafeta mixtă de 4x100 m liber David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea şi Rebecca Aimee Diaconescu, respectiv Bianca Costea în proba de 50 m liber feminin.

Campionatele Europene de înot pentru juniori 2022 se desfăşoară la Complexul Olimpic de Nataţie Otopeni în perioada 5-10 iulie. La competiţie participă 494 de sportivi din 42 de ţări. România este reprezentată de 26 de înotători, 14 la masculin şi 12 la feminin.

David Popovici s-a calificat joi în finala europeanului de juniori la 50 m liber

 

Sportivul David Popovici, dublu medaliat cu aur la Mondialele de seniori, s-a calificat, joi, în finala probei de 50 m liber din cadrul Campionatelor Europene de înot pentru juniori care se desfăşoară în aceste zile la Otopeni.

În semifinale, el a fost cronometrat cu 22sec17/100, primul timp al celor două serii. Finala este programată în sesiunea de seară a zilei de vineri, de la ora 17:32.

Delegaţia României a câştigat până acum patru medalii la CE de înot pentru juniori de la Otopeni: două de aur prin ştafeta masculină 4x100 m liber, alcătuită din David Popovici, Vlad Stancu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu, şi prin David Popovici în proba de 200 m liber şi două de argint prin ştafeta mixtă de 4x100 m liber David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea şi Rebecca Aimee Diaconescu şi Bianca Costea în proba de 50 m liber feminin.

Campionatele Europene de înot pentru juniori 2022 se desfăşoară la Complexul Olimpic de Nataţie Otopeni în perioada 5-10 iulie. La competiţie participă 494 de sportivi din 42 de ţări. România este reprezentată de 26 de înotători, 14 la masculin şi 12 la feminin.

Tot joi, Aissia Claudia Prisecariu a reușit să se califice în finala probei de 200 metri spate feminin, cu al 7-lea timp din semifinale.

Cel mai bun rezultat al zilei a fost obținut de Bianca Costea, care a obținut medalia europeană de argint la înot 50 metri liber.

Bianca Costea a adus a patra medalie pentru delegația României la această competiție. În finala de la 50 m liber, ea a realizat o cursă bine susținută și a reușit să cucerească medalia de argint cu timpul de 25.34 secunde, la mică distanță de câștigătoare, Nina Sandrine Jazy (Germania) – 25.22 secunde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel