Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
În România începe vaccinarea cu doza a IV-a, anti Covid
WhatsApp
În România va începe vaccinarea anti Covid cu doza a IV-a de vaccin. 

Din 16 mai 2022, în centrele de vaccinare și în cabinetele de medicină de familie se poate efectua, la cerere, cea de-a patra doză de vaccin Comirnaty - Pfizer BioNTech, anunță, miercuri, Ministerul Sănătății.

Potrivit MS, administrarea dozei a 4-a de vaccin Comirnaty – Pfizer BioNTech este posibilă, după recomandările EMA și ECDC.

Astfel, începând din 16 mai 2022, în centrele de vaccinare și în cabinetele de medicină de familie se poate efectua, la cerere, cea de-a patra doză de vaccin Comirnaty - Pfizer BioNTech.

„Pot solicita vaccinarea cu doza a 4-a persoanele peste 18 ani care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu 3 doze de vaccin de tip ARN mesager. Vaccinarea cu doza a 4-a se poate efectua la minimum 4 luni după efectuarea celei de a 3-a doze. Se recomandă efectuarea dozei a patra de vaccin în special persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani”, anunță MS.

Dovada vaccinării cu doza a patra va fi reprezentată de adeverința de vaccinare, generată din Registrul Electronic Național de Vaccinări, sau de certificatul digital.

Jumătate din cazurile de Covid din România, în doar cinci județe

 

Institutul Naţional de Sănătate Publică informează că, în săptămâna 2 - 8 mai, 43,1% din cazurile de COVID au fost înregistrate în Bucureşti, Cluj, Timiş, Braşov şi Iaşi.

Potrivit Raportului săptămânal de supraveghere, 43% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate.

Dintre cei vaccinaţi care s-au îmbolnăvit, 50% erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de şase luni de la ultima doză.

47% din totalul deceselor de COVID au fost înregistrate în Bucureşti, Alba, Prahova, Brăila şi Bihor, iar 74% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate.

INSP precizează că, de la începutul pandemiei de COVID-19 şi până în prezent, 86,4% din totalul deceselor au fost înregistrate la persoane peste 60 ani. 54,6% din decese au fost la bărbaţi.

93,6% din cei decedaţi aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel