Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Împușcături mortale pentru un bărbat la Berlin: un adolescent român și copiii victimei au fost arestați
WhatsApp
Patru adolescenți, inclusiv doi dintre copiii victimei, sunt suspectați de crimă după ce au împușcat mortal un bărbat în Berlin-Gatow. La patru zile de la incident, poliția l-a arestat pe fiul acestuia, în vârstă de 16 ani. Un tânăr român de 17 ani a fost, de asemenea, arestat,  au anunțat sâmbătă, la Berlin, poliția și procuratura.
Împușcături mortale pentru un bărbat la Berlin: un adolescent român și copiii victimei au fost arestați / Foto: Unsplash

Românul, împreună cu copiii victimei și o prietenă de-a tânărului de 16 ani, l-ar fi ademenit marțea trecută pe sirian la locul crimei ulterioare, într-o parcare din vestul Berlinului. Bărbatul de 40 de ani a fost grav rănit de mai multe focuri de armă și a murit la fața locului.

Anchetatorii presupun că crima a fost una insidioasă. Purtătoarea de cuvânt a procuraturii nu a oferit mai multe detalii despre desfășurarea evenimentelor sau despre motiv. 

Românul și fiul victimei sunt în arest preventiv

 

Fiul și băiatul de 17 ani de naționalitate română au fost aduși în fața judecătorului de instrucție, după cum a anunțat sâmbătă seară Parchetul General. În consecință, tinerii se află în arest preventiv. Cu toate acestea, fuseseră deja emise mandate de arestare pe numele lor. Acestea au stat la baza operațiunii de poliție de sâmbătă dimineața, la care ar fi participat un grup operativ special (SEK) și o echipă de sute de polițiști din Berlin.

Cu toate acestea, fetele de 14 și 15 ani sunt în continuare în libertate. Potrivit procuraturii, ele nu îndeplinesc condițiile pentru un mandat de arestare din cauza vârstei lor fragede. Fetele au vârsta legală, dar în conformitate cu Legea privind tribunalele pentru minori, în cazul lor se aplică reguli și mai stricte pentru detenția preventivă. Ele se află în custodia mamelor lor, potrivit purtătoarei de cuvânt a procuraturii.

Potrivit autorităților, naționalitatea copiilor victimei nu este clară. Inițial nu se știa dacă sirianul ucis avea și alți copii. Potrivit informațiilor, inculpatul de 17 ani are cetățenie română, iar fata de 15 ani germană.

 

Împușcăturile au fost trase astfel încât să ucidă victima



Împușcăturile fatale din cartierul idilic de la malul mării, situat chiar la marginea Berlinului, au provocat consternare și incertitudine. Poliția a folosit și un elicopter pentru a-l căuta pe autorul crimei, dar inițial nu a avut succes. Cu toate acestea, au presupus rapid că nu există niciun pericol pentru public.

Joi, poliția a lansat apoi un apel la martori și, potrivit propriilor informații, a primit până vineri aproximativ o jumătate de duzină de ponturi. Potrivit autorităților, suspecții au fost vizați în cursul anchetei și al declarațiilor martorilor, conform presei germane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel