Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Îmbrățișează aromele Greciei cu Portokalopita, prăjitura iubitorilor de portocale
WhatsApp
Portokalopita este o prăjitură tradițională grecească care se bucură de popularitate în întreaga lume. Iubitorii de portocale trebuie neapărat să încerce această rețetă! 
Foto: Portokalopita / Sursa: Youtube, Greek Cuisine

Portokalopita nu este doar o prăjitură, ci o experiență culinară memorabilă. Iată o rețetă ușoară prin care poți să retrăiești gustul verilor grecești. 

Ingrediente

- 6 ouă

- 250 g zahăr

- 250 g făină

- o linguriță praf de copt

- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu

- 250 ml ulei de măsline extra virgin

- 250 ml suc de portocale proaspăt stors (aproximativ 3-4 portocale)

- Coajă rasă de la o portocală

- o linguriță esență de vanilie

- 200 g migdale măcinate

- o pachet foi de plăcintă (aproximativ 400 g)

- Puțin unt topit pentru uns foi

Pentru sirop

- 250 ml apă

- 250 g zahăr

- Coajă rasă de la o portocală

- 150 ml suc de portocale

Instrucțiuni

- Preîncălziți cuptorul la 180°C și ungeți o tavă de copt (aproximativ 22x30 cm) cu puțin unt.

- Într-un bol mare, bateți ouăle cu zahărul până obțineți o compoziție omogenă și cremoasă.

- Adăugați uleiul, suc de portocale, coaja de portocală și esența de vanilie în bol, amestecând continuu.

- Într-un alt bol, amestecați făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și migdalele măcinate.

- Adăugați treptat amestecul uscat în amestecul umed, amestecând bine pentru a evita formarea de cocoloașe.

- Împărțiți foile de plăcintă în două părți egale.

- Așezați prima foaie în tava de copt, unse cu unt topit între straturi.

- Turnați jumătate din compoziția de portokalopita peste prima foaie de plăcintă.

- Adăugați a doua foaie de plăcintă și turnați restul de compoziție peste ea.

- Pliați marginile foilor de plăcintă și ungeți-le cu unt topit.

- Tăiați prăjitura în porții mici, astfel încât să puteți forma un model frumos la suprafață.

- Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 45-50 de minute sau până când devine auriu în partea de sus.

- Între timp, pregătiți siropul. Combinați apa, zahărul, coaja de portocală și suc de portocale într-un ibric.

- Lăsați să fiarbă până se dizolvă zahărul și se obține un sirop ușor gros.

- După ce a fost scoasă din cuptor, turnați treptat siropul peste prăjitură încă fierbinte, asigurându-vă că se absoarbe bine.

- Lăsați prăjitura să se răcească complet înainte de a o tăia și de a o servi.

 Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri principale Vezi toate articolele
pixel