Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Îmbrățișează aromele Greciei cu Portokalopita, prăjitura iubitorilor de portocale
WhatsApp
Portokalopita este o prăjitură tradițională grecească care se bucură de popularitate în întreaga lume. Iubitorii de portocale trebuie neapărat să încerce această rețetă! 
Foto: Portokalopita / Sursa: Youtube, Greek Cuisine

Portokalopita nu este doar o prăjitură, ci o experiență culinară memorabilă. Iată o rețetă ușoară prin care poți să retrăiești gustul verilor grecești. 

Ingrediente

- 6 ouă

- 250 g zahăr

- 250 g făină

- o linguriță praf de copt

- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu

- 250 ml ulei de măsline extra virgin

- 250 ml suc de portocale proaspăt stors (aproximativ 3-4 portocale)

- Coajă rasă de la o portocală

- o linguriță esență de vanilie

- 200 g migdale măcinate

- o pachet foi de plăcintă (aproximativ 400 g)

- Puțin unt topit pentru uns foi

Pentru sirop

- 250 ml apă

- 250 g zahăr

- Coajă rasă de la o portocală

- 150 ml suc de portocale

Instrucțiuni

- Preîncălziți cuptorul la 180°C și ungeți o tavă de copt (aproximativ 22x30 cm) cu puțin unt.

- Într-un bol mare, bateți ouăle cu zahărul până obțineți o compoziție omogenă și cremoasă.

- Adăugați uleiul, suc de portocale, coaja de portocală și esența de vanilie în bol, amestecând continuu.

- Într-un alt bol, amestecați făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și migdalele măcinate.

- Adăugați treptat amestecul uscat în amestecul umed, amestecând bine pentru a evita formarea de cocoloașe.

- Împărțiți foile de plăcintă în două părți egale.

- Așezați prima foaie în tava de copt, unse cu unt topit între straturi.

- Turnați jumătate din compoziția de portokalopita peste prima foaie de plăcintă.

- Adăugați a doua foaie de plăcintă și turnați restul de compoziție peste ea.

- Pliați marginile foilor de plăcintă și ungeți-le cu unt topit.

- Tăiați prăjitura în porții mici, astfel încât să puteți forma un model frumos la suprafață.

- Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 45-50 de minute sau până când devine auriu în partea de sus.

- Între timp, pregătiți siropul. Combinați apa, zahărul, coaja de portocală și suc de portocale într-un ibric.

- Lăsați să fiarbă până se dizolvă zahărul și se obține un sirop ușor gros.

- După ce a fost scoasă din cuptor, turnați treptat siropul peste prăjitură încă fierbinte, asigurându-vă că se absoarbe bine.

- Lăsați prăjitura să se răcească complet înainte de a o tăia și de a o servi.

 Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Știri principale Vezi toate articolele
pixel